hero image

Nem a Williams pontszerzése, más lepte meg az Alpine-t Albon teljesítménye után

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Rosberg: A "legjobb" Hamilton bajban van Russell miatt

FORMA-1

Videón, ahogy Charles Leclerc kiakad a versenymérnökére a Szaúd-Arábiában

FORMA-1

Sergio Perez nyerte a Szaúd-arábiai Nagydíjat Max Verstappen és Fernando Alonso előtt!

FORMA-1

Perez arra számít, hogy Verstappennel harcolhat a győzelemért

Super Admin
2022/04/14 09:40
Alex Albon 57 körös etapot teljesített a kemény gumikon a 2022-es Forma-1-es Ausztrál Nagydíjon, a mega etapja után pedig egy értékes ponttal tette gazdagabbá a Williamset – az Alpine-nak pedig egy dolog különösen szemet szúrt.
Ajánlott Videón, ahogy Charles Leclerc kiakad a versenymérnökére a Szaúd-Arábiában

Alex Albonnak különösen jól jött, hogy a hasonló taktikán lévő Lance Stroll óriási vonatot alakított ki maga mögött, azonban a Williams thai versenyzőjének tempója így is meglepően jó volt a futam végén az 57 körös gumikon.

Albon úgy nyilatkozott, hogy 25 időmérős kört teljesített a verseny végén, annyira nyomnia kellett, az pedig, hogy mindezt defekt nélkül tette meg, különösen lenyűgözte az Alpine csapatfőnökét, Otmar Szafnauert.

„Nem az lepett meg, hogy pontot szereztek, hanem az, hogy mennyire jó tempója volt az 57 körös kemény gumikon. Ebből biztosan tanulhatunk valamit” – idézi az amerikai csapatfőnököt a RacingNews365.

Szafnauer szerint Albon stratégiája jobbnak bizonyult, mint a hozzá hasonlóan kemény gumikon induló Alonsóé, akinek a kocsisorban elfogytak a közepes keverékű gumijai.

„Fernando Albon előtt volt (a második biztonsági autós fázis előtt). Ha Albon akkor állt volna ki, ő is a vonat végére került volna, szóval ezt nem tehették meg. Egy újabb balesetben reménykedtek, teljesen jogosan, és ahogyan az kiderült, még 50 körös gumikon is jó volt a tempója.”

„Azzal, hogy Albon ennyire jó köridőket autózott, Fernando beszorult (Stroll mögé), ami tönkretette a közepes gumikat. Albon és a Williams a legjobb stratégiát választotta.”