hero image

Nem áll le a Ferrari: hamarosan komoly frissítés érkezhet! – olasz sajtó

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/04/16 09:41
Az olasz F1 Analisi Tecnica úgy tudja, hogy Imolában komoly, a delfinezést még hatékonyabban enyhítő frissítés érkezhet a Ferrari F1-75-ösre, és ezen kívül is tervben van néhány fejlesztés.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A Ferrari csapata remekül kezdte a 2022-es szezont, hiszen Bahreinben kettős győzelmet, Szaúd-Arábiában pedig kettős dobogót ünnepelhetett a Scuderia, és pillanatnyilag nem is állhatnának jobban a pontversenyben: Leclerc az első, Sainz a második egyéniben, a konstruktőrök között pedig a Ferrari vezet.

Ezzel együtt sem akarnak visszavenni a tempóból a vörös istállónál, és bár Ausztráliába úgy tudni, nem érkeznek fejlesztések, és bíznak az eddigi konstrukciójukban, ez nem jelenti azt, hogy ne lenne terve a csapatnak a további frissítések bevetésére.

Az első fejlesztések az F1 Analisi Tecnica szerint Imolában fognak érkezni, a fejlesztési csomagnak pedig többek között egy új padlólemez is a részét fogja képezni, amelynek célja, hogy még kevésbé „delfinezzen” az F1-75.

Közép távon a Ferrari az aerodinamikai hatékonyságán is javítani akar, emellett pedig „ébresztőként” szolgált számukra a Szaúd-arábiai Nagydíj, ahol a Red Bull sokkal nagyobb végsebességgel rendelkezett, és ez csak részben volt a beállításoknak köszönhető.

Az imolai fejlesztéseik pedig azért is lesznek rendkívül fontosak, hogy kiderüljön, mennyire korrelál a szimulátorban gyűjtött adatuk a valós versenypályán gyűjthető adatokkal, vagyis hogy sikerült-e a szimulátorukkal jelentősen előrelépniük – bő két hét múlva erre is választ kaphatunk.