hero image
dppi

Nem csak az Andretti csapna le arra, hogy F1 megnyitotta az ajtót az esetleges beszállók előtt

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

FORMA-1

Lewis Hamilton idei legnagyobb trollkodása eddig (videó)

FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

Motorsport.hu
2023/01/06 09:14
Az FIA-elnök Mohammed Ben Szulajem megnyitotta az ajtót az esetleges beszállók előtt, erre pedig nemcsak az Andretti, hanem a Panthera is lecsapna.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

Pár nappal ezelőtt fontos bejelentést tett az FIA elnöke, Mohammed Ben Szulajem, aki bejelentette, hogy az FIA fel akarja kutatni, hogy kik érdeklődnek a Forma-1-be való beszállás iránt, és akár három istállóval is növekedhet a jelenleg 10 csapatos rajtrács.

Ennek első lépése a „szándéknyilatkozati eljárás”, amely során megnézik, hogy kik érdeklődnek valóban az F1-be való beszállás iránt – az Andretti régóta pedzegeti a szándékát, de nem csak ők kaphatnak a lehetőségen.

Az ázsiai Panthera csapatfőnöke, Benjamin Durand azt nyilatkozta a RacingNews365-nek, hogy örülnek az FIA lépésének, és készek jelezni a beszállási szándékukat:

„Üdvözöljük az FIA kezdeményezését, de most már pontosan tudnunk kell, hogy milyen követelményeknek kell megfelelni és hogy hogyan fog zajlani a folyamat, de készen állunk arra, hogy kifejezzük érdeklődésünket az F1 iránt” – mondta a csapatfőnök.

Ami biztosnak tűnik, hogy a sikeres pályázóknak 200 millió dollárt kellene fizetnie a jelenlegi csapatoknak, hogy ezzel védjék őket a pénzdíj csökkenésétől – ez esetben tehát belépőnként 20-20 millió dollárt kaphatnának az istállók.