hero image

Németek válthatják egymást az Aston Martinnál?

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/05/18 09:59
Egy érdekes pletyka kezdte felütni a fejét F1-es körökben, miszerint Mick Schumacher talán eligazol a Haastól, és amennyiben Sebastian Vettel esetleg a visszavonulás mellett dönt, akkor megnyílik számára egy hely az Aston Martinnál.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Az amerikaiak csapatfőnöke, Günther Steiner eddig nem lehet teljesen elégedett Schumacher idei teljesítményével, mivel még nem sikerült pontot szereznie, miközben Kevin Magnussen már 15-nél jár.

Emiatt pedig elkezdtek arról beszélni, hogy Schumacher helye egyáltalán nem biztos a Haasnál, főleg úgy, hogy Oscar Piastri például ott kopogtat az F1 ajtaján, és akár ő is esélyes lehet egy ülésre 2023-ban.

Felmerül tehát a kérdés, hogy milyen lehetőségei maradhatnak Michael Schumacher fiának, amennyiben esetleg távoznia kell jelenlegi csapatától. Az Alfa Romeo egy lehetséges opció lenne a ferraris kapcsolat miatt, de Ralf Schumacher úgy gondolja, hogy az Aston Martin is érdeklődik.

„Még mindig nagyon fiatal, de már két év tapasztalata van. Ennek megvan a maga értéke. A német komponens segíthet az Astonnál, főleg akkor, ha megérkezik az Audi, de szerintem többen is érdeklődnek iránta” – vélekedett Mick nagybátyja.

„Lawrence Stroll megpróbálhatja vonzóbbá tenni a csomagot az Audi számára, mert ők egyértelműen szeretnének egy német pilótát. Emellett egy-két pletyka kering a McLaren körül is, szóval sok minden történik most, de igazán majd csak augusztus és szeptember környékén kezd beindulni minden.”

Az Aston Martinnál persze meg kell jegyezni, hogy már van egy német versenyzőjük Vettel személyében, de a jövője erősen kérdéses, így ez talán utat nyithatna Schumacher előtt.