hero image

Newey elmondta, miért tartja Verstappent a tökéletes modern versenyzőnek

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

FORMA-1

Videón az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének leglátványosabb pillanatai

FORMA-1

Ilyen divatosan jelent meg Lewis Hamilton a Bahreini Nagydíjon (videó)

FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es második szabadedzésről Bahreinből

Motorsport.hu
2022/03/15 15:33
A legendás tervező, Adrian Newey arról nyilatkozott, hogy mennyire fantasztikus visszajelzéseket tud adni Max Verstappen, akinek „nélkülözhetetlen” szerepe volt az RB18-as fejlesztésében is.
Ajánlott Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

A Forma-1-ben manapság számtalan módon gyűjtenek adatokat arról a csapatok, hogy mit csinál az autójuk, a legendás tervező, Adrian Newey szerint viszont továbbra is nagy szükség van a versenyzői visszajelzésekre.

A Red Bull főtervezője pedig ennek kapcsán 2021 világbajnokát, Max Verstappent dicsérte, akinek „nélkülözhetetlenek” a visszajelzései, emiatt pedig a tökéletes modern versenyzőnek tartja a hollandot.

„Max a modern versenyző tökéletes példája. Természetesen korábban, amikor még nem voltak adatgyűjtésre alkalmas dolgok, akkor a mérnökök csak a versenyzői visszajelzésekre építhettek, éppen ezért kritikus fontosságú volt a visszajelzés.”

„Most viszont a sok adat megérkezésével azt mondhatnád, hogy már nincs erre szükség, de én máshogy látom a dolgot. Az adatok megmutatják, mit csinál az autó, azt viszont nem, hogy miért.”

„Ekkor lép be a versenyző, mert ő köti össze a két dolgot. Max amikor visszajelzést ad, nem azt mondja, hogy kicsit keményebbé kell tenni az első felfüggesztést, viszont hihetetlen részletességgel pontosan elmondja, mit csinál a kocsi, ez pedig nélkülözhetetlen egy mérnök számára” – mondta a RacingNews365-nek adott interjújában.