hero image
WilliamsRacing / Website

Newey: Ez volt Vettel egyik legfájdalmasabb pillanata az F1-ben

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Egészen különleges vendég érkezett Leclerchez Imolában (videó)

FORMA-1

Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

FORMA-1

Látványos felvételek érkeztek az F1-es imolai hétvégéről

FORMA-1

Bearman nagyon összetörte az autóját Imolában

Motorsport.hu
2023/01/04 15:59
Adrian Newey visszaemlékezett a 2011-es Kanadai Nagydíjra, ahol az utolsó pillanatban bukta el a futamgyőzelmet Sebastian Vettel. A szakember elárulta, a német nehezen tudta feldolgozni a vereséget, ám végül ebből is tanult
Ajánlott Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

Sebastian Vettel rajtelsőségével kezdődött a 2011-es Kanadai Nagydíj, majd az eseményekben gazdag futamon végül az utolsó körben engedte ki a győzelmet a kezéből, amikor az elképesztő felzárkózást produkáló Jenson Button néhány kanyarral a leintés előtt megelőzte őt.

A Forma-1-es szezon hetedik futamán nem sokan tettek volna a brit győzelmére, ugyanis miután csapattársával ütközött, majd később megint kicsúszott, az utolsó helyről várhatta a verseny záró felvonását. Végül azonban sikerült remek előzéseket bemutatva az élre törnie, ami Newey szerint komoly mentális fájdalmas okozott Vettelnek.

„Jenson megelőzte őt. Ő pedig teljesen kétségbeesett emiatt, mert úgy érezte, hogy nem vezetett olyan jól, mint ahogyan tudott volna, és ezért elvesztett valamit, aminek egy domináns győzelemnek kellett volna lennie” – emlékezett vissza Newey a Red Bull podcastjában.

„Mindenki összepakolta a számítógépeket és mindent a mérnöki irodában körülötte, miközben ő csak ült ott, és a mérnökével átnézte az adatokat, átnézte a televíziós közvetítéseket és mindenfélét. Meg akarta érteni, mit tudna jobban csinálni, ha újra előállna ez a helyzet.”

„Azt hiszem, ez az elkötelezettség a csapatra is átragadt. Ez azt jelentette, hogy aztán a csapat gyakran hajlandó volt az extrát munkát beleölni, mert látták a munkáját és az elkötelezettségét, amit hajlandó volt meghozni.”