hero image
dppi

Newey: ha igazán okosak vagyunk, nem számít a szélcsatorna-idő korlátozása

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

FORMA-1

Látványos felvételek érkeztek az F1-es imolai hétvégéről

FORMA-1

Bearman nagyon összetörte az autóját Imolában

FORMA-1

Már most üzengetnek a Ferrari szurkolói Hamiltonnak Imolában

Motorsport.hu
2022/12/14 19:59
A Red Bull Racing egyedüli csapatként nem tudta betartani a 2021-es szezonban a költségvetési sapkát, így egy pénzbüntetés mellett a szélcsatornában eltölthető idejüket is korlátozzák a következő idényben. Adrian Newey szerint ez nem okoz majd problémát nekik.
Ajánlott Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

A Red Bull kicsit döcögősen kezdte a száguldó cirkusz új korszakát, az első futamokon megbízhatósági problémákkal küzdött 2022-ben, végül azonban az RB18 a mezőny legerősebb autójává vált. Adrian Newey sztártervező most a szezonközi fejlesztésekről és az ezzel járó kihívásokról beszélt a csapat hivatalos oldalának.

„A statisztikák alapján az RB18 az eddigi legjobb autónk, amelyre nagyon büszkék lehetünk" - fogalmazott a szakember, hozzátéve, különösen annak fényében, hogy a 2021-es szezon végéig ádáz küzdelmet folytattak a Mercedesszel, így viszonylag későn tudták elkezdeni az érdemi munkát, ráadásul a költségvetési plafon sem könnyítette meg a dolgukat.

„Amikor korlátozottak a forrásaid, a kutatás-fejlesztés kerül előtérbe. Arra koncentráltunk, hogy megpróbáljuk rendbe tenni az alapokat. Az autónak határozottan voltak gyengeségei a szezon első felében, de ezeket csökkentettük, és az év második felére pedig már egy teljesen versenyképes csomaggal rendelkeztünk" - magyarázta Newey, majd kitért a költségvetési sapka megszegése miatt kiszabott büntetésre is.

„Ha igazán okosak vagyunk, és mindig a megfelelő elemeket rakjuk fel a konstrukcióra, akkor ez nem sokat számít. Persze, tudjuk, hogy a Ferrari sem fog pihenni, ők is ki fogják javítani a gyengeségeiket. Volt néhány problémájuk idén, elkövettek néhány stratégiai hibát, de vissza fognak térni" - vélekedett a Red Bull főtervezője.

Newey kitért a Mercedesre is, akikkel kapcsolatban elmondta, nem feltételezi, hogy a következő idényben annyit fognak küzdeni, mint idén, így biztosan kemény év vár az energiaitalosokra 2023-ban.