hero image

Newey: Verstappennek nem kellett volna büntetőfékeznie Szaúd-Arábiában!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/05/03 15:34
A Red Bull főtervezője, Adrian Newey a legutóbbi nyilatkozatában Max Verstappent méltatta, viszont hozzátette, Szaúd-Arábiában butaságot csinált. Ezzel együtt sem tartja fairnek, hogy vadnak tartják a holland versenyző stílusát.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Adrian Newey valóságos ikonnak számít a Forma-1-ben, ugyanis számos legendás autót tervezett, illetve tavaly is világbajnoki címet szerzett a Red Bull-lal Max Verstappen révén, egy drámai szezon végén.

Newey nemrég egy nyilatkozatában Verstappent méltatta, azonban hozzátette, nem kellett volna büntetőfékeznie Szaúd-Arábiában. Azt is hozzátette a brit, hogy Silverstone-ban pedig Hamilton volt a szabálytalan, de „az embereknek rövid a memóriájuk”.

„Maxban az a kiváló dolog, hogy nála mindig tudod, mire képes a kocsi, hiszen képes kihozni belőle a maximumot. Remek visszajelzéseket ad, tudja, mit csinálnak a gumik, és hogy hogyan kell kezelni őket. Nem tartom fairnek, hogy vadnak bélyegzik őt” – kezdte Newey.

„Valószínűleg kicsit szemtelen volt, amit Brazíliában csinált, Szaúd-Arábiában pedig butaságot művelt. Szerintem frusztrálta, hogy Lewis nem ment el mellette, de attól még nem kellett volna beletaposnia a fékbe.”

„Silverstone-ban viszont számomra egyértelmű, hogy Hamilton szabálytalan volt, de úgy tűnik, hogy az embereknek rövid a memóriájuk. Megbélyegeznek egy személyt, és beletelik egy kis időbe, amíg ez elmúlik.”

„Nagyon könnyű együtt dolgozni vele, egy nagyon nyitott személyről van szó. Ha pedig megkérem valamire, mindig megpróbálja végrehajtani a feladatot” – mondta a The Race-nek az ikonikus tervező.