hero image
DPPI

Neymar miatt jöhet szabályváltozás az F1-ben

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Wolff visszavágott Hornernek a tőlük elhozott mérnökök ügyében

FORMA-1

Bizarr tanáccsal látta el főnöke Imolában Norrist

FORMA-1

Így reagált Horner, amikor kiderült, ki áll Newey távozása mögött

FORMA-1

Videón Lewis Hamilton hihetetlen reakcióideje Imolából a startnál (videó)

Motorsport.hu
2023/06/20 22:11
A brazil labdarúgó pályán történő felbukkanása világított rá egy problémára.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

A Nemzetközi Automobil Szövetség a Forma-1-es nagydíjak során a rajtrácson lévő vendégekre vonatkozó szabályok módosítására tett utalást.

"A márciusi Ausztrál Nagydíjon volt egy olyan eset, amikor nagyobb tömeg volt a pályán, és egy másik eset, amikor a hónap elején rendezett Spanyol Nagydíjon a bemelegítő kör során a vendégek a rajtrács szélén maradtak.

A 2023-as Spanyol Nagydíjon történt incidens kapcsán az FIA elnöke hangsúlyozta, hogy a rajt összes résztvevője - vendégek, hivatalos személyek és csapatok - egészségének és jólétének védelme a szervezet prioritása.

A Spanyol Nagydíjon az esemény több vendége, köztük a PSG brazil sztárcsatára, Neymar is a pálya szélén tartózkodott, amíg a bemelegítő kör tartott, így nem kizárt, hogy hamarosan módosítja szabályait az FIA, hogy a jövőben hasonló eset már ne fordulhasson elő.

Amennyiben a szervezet így tesz, úgy vélhetően kitiltja majd a vendégeket a pályáról a bemelegítő kör alatt, ami azt jelenti, hogy a jelenleginél hamarabb el kell majd hagyniuk a rajtrácsot.