hero image
dppi

Nézd meg a Belga Nagydíj F1-es sprintfutamának legjobb jeleneteit (videó)

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón Jenson Button megdöbbentő hibája a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Óriási pofont kapott a két McLaren a Kínai Nagydíjon

FORMA-1

Videón Verstappen egészen hihetetlen F1-es startja 19 évesen a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Egy több mint szürreális baleset a Kínai Nagydíjról

Motorsport.hu
2023/07/30 09:43
Nem lehet azt mondani, hogy unatkoztunk volna a Belga Nagydíj szombati napján, amikor is megrendezték a sprintfutamot.

Ahhoz már hozzászokhattunk, hogy esős feltételek mellett ezeket az F1-es autókat nagyon nehéz vezetni. Emiatt sem engedték el őket, viszont a biztonsági autó mögött fontos körök szálltak el, és mivel sprintfutamot rendeztek, így még rövidebb ideig tartott az igazi verseny.

Ugyan Piastri még vezette is a futamot, Verstappen esélyt sem adott neki arra, hogy mindez így maradjon. Ugyanakkor a McLaren versenyzője büszke lehet, pályafutása eddigi legjobb eredménye ez a második hely.

Harmadikként Gasly ugrott be, aki megint bizonyította, hogy az őt ért kritikák nem voltak feltétlen jogosak a Red Bullnál. Láthatjuk, hogy Pérez sem tud mit kezdeni Verstappennel, aki más dimenzióban autózik.

A Ferrarik viszont lemaradtak a dobogóról, és ezúttal Sainz volt a jobb. A spanyol versenyző negyedikként ért célba, majd jött Leclerc. Az olaszok továbbra sem találják az ideális ritmust, de legalább a Mercedesek előtt végeztek.

Norrisnak ezúttal meg kellett elégednie egy szerény 6. hellyel, ami nem túl erős, ám így is a Mercedesek előtt zárt. Hamilton csak a 7., Russell a 8. helyen fejezte be a futamot, aminek összefoglaló videóját erre a linkre kattintva érhetitek el.