A Forma-1 mezőnye jelenleg a Belga Nagydíjon versenyez Spában, a legendás belga versenypályán.

Nem hazudtolta meg magát Spa-Francorchamps, mert már az FP1 ideje alatt leszakadt az ég. Nem sokkal később pedig jöhetett az időmérő edzés, ami mindig izgalmas, és magában hordozza a váratlant.

Ezúttal is voltak érdekes jeleneteket, amikről remek, látványos felvételeket készítettek a szakemberek. Már a Q1 is érdekesen alakult, hiszen az eddig parádézó Albon és Hülkenberg is búcsúzott.

Ricciardo sem tudott mit tenni, aki ezzel a 19. hellyel szintén csalódást okozott, többen vártak tőle. A Q2 még izgalmasabbra sikeredett, kezdve Cunoda, Gasly, Magnussen, Bottas és Ocon kiesésével.

Mint az lenni szokott, most is Q3-ban dőltek el a legfontosabb kérdések. Szépen egymásnak feszült a mezőny a felszáradt pályán a lágy gumikon, és ezúttal is Verstappen mente a leggyorsabb kört.

Gigantikus előnnyel végzett az élen, 0,8 másodpercet adott Leclerc-nek és a Ferrarinak. Ami kellemetlenebb, hogy Pérez ugyanabban a Red Bullban még többet kapott a harmadik helyen, majd jött Hamilton és Sainz, még 1 másodpercen belül.

A McLarenek sem tudtak mit tenni, nemigazán fekszik nekik a vonalvezetés, mert ez a 6. és 7. hely szintén csalódás. Az Aston Martin pedig immáron egyértelműen kikerült a legjobbak köréből a 9. és 10. helyen. Az időmérős összefoglaló videót erre a linkre kattintva nézhetitek meg.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL