Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője a Las Vegas-it időmérő edzést is megnyerte, amivel jó esélyeket teremtett magának a vasárnapi futamgyőzelemre.

Leclerc őrületes tempóban gyűjtögeti a rajtelsőséget a Forma-1-ben. Mindig talál arra okot, hogy az első helyen hozza be a Ferrari szombatonként, de a legtöbb alkalommal mindezt már nem tudja győzelemre váltani.

Nagy rekorder lehet a rajtelsőségek terén, mert noha még mindig fiatal, már most ott van a többi rekorder között. Legutóbb Las Vegasban futotta meg a legjobb időt, ami már pályafutása 23. rajtelsősége volt.

Ezzel megelőzte Alonsót a sorban, és mindössze egyetlen rajtelsőségre van attól, hogy beérje Nelson Piquet és Niki Lauda egyéni rekordját. Sőt, Mika Häikkinentől sincs messze, aki 26 pole-lal fejezte be az F1-es karrierjét.

Verstappen sem panaszkodhat, a szintén fiatal holland és háromszoros világbajnok eddig 31 rajtelsőséget szedett össze. A következő ilyen sikerével Nigel Mansellt érné be, és Alain Prost, valamint Jim Clark is nagyon közel van hozzá.

Most azonban maradjunk még Leclerc-nél, és nézzük meg a körét Las Vegasból, aminek nagyon örült a Ferrari. Ha kíváncsiak vagytok az onboard videóra, csak kattintsatok erre a linkre a felvételért.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL