hero image
dppi

Niki Lauda már 49 évvel ezelőtt is félelmetesen jó volt

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Egészen különleges vendég érkezett Leclerchez Imolában (videó)

FORMA-1

Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

FORMA-1

Látványos felvételek érkeztek az F1-es imolai hétvégéről

FORMA-1

Bearman nagyon összetörte az autóját Imolában

Motorsport.hu
2024/05/12 10:07
49 évvel ezelőtt szerezte meg harmadik győzelmét Niki Lauda, aki hamar a Ferrarihoz került a Forma-1-ben.
Ajánlott Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

Nem sok tudatosabb versenyző létezett Niki Laudánál a Forma-1-ben, aki nagyon precíz volt, jól ismerte a számokat, de a kockázat minőségével még ő sem volt tisztában, maximum később, amikor látta, mekkorát fejlődött az F1. Egy több mint veszélyes időszakot élt túl, ráadásul egy olyan balesetet is, ami mai napig hihetetlen.

Hamar felért a csúcsra, és egyúttal gyorsan elérte, hogy a Ferrari ülést adjon számára. Okosan építette fel a karrierjét, melynek köszönhetően már 1975-ben világbajnok lett, míg 49 évvel ezelőtt a harmadik győzelmének örülhetett. Az első kettőt 1974-ben húzta be, szintén a Ferrarival, akiknél legendává vált, és sokat is köszönhettek egymásnak.

1975-ben Monacóban is győzött, amivel feliratkozott a legnagyobbak közé. Ezt követően még 22 alkalommal nyert az F1-ben, ami mellé 24 rajtelsőséget gyűjtött, és 54x állhatott fel a dobogóra, ami ugyancsak komoly eredmény. Mindezt abban az időszakban, amikor a pilóták nemigen érezhették magukat biztonságban.

Az 1975-ös Monacói Nagydíjon Fittipaldi lett a második, aki akkor már a 30. dobogóját ünnepelte. A szintén legendás brazil világbajnok mögött pedig Pace végzett, így egy Ferrari, egy McLaren és egy Brabham lehetett ott a dobogón. Ez volt a Ferrari történetének 53. győzelme, amit több tucat követett a későbbiekben.