A közelmúltban csuklótörést szenvedő Lance Stroll mindkét pénteki szabadedzésen autóba ült, azonban látható, hogy nincs még 100 százalékos állapotban a kanadai – nem tudott egyedül kiszállni a kocsijából.

Egyelőre kifejezetten biztató formát mutat az Aston Martin, hiszen Fernando Alonso az FP1-en második, az FP2-n pedig első lett, ráadásul a versenytempója is ígéretesnek tűnik a szabadedzések alapján.

A csapattársa, Lance Stroll viszont nincs még 100 százalékos állapotban, mivel körülbelül 2 héttel ezelőtt egy biciklis balesetben eltörte a csuklóját – ennek ellenére az orvosoktól megkapta a zöld jelzést, és mindkét pénteki szabadedzést végigcsinálta.

Ezzel együtt több jel is arra mutat, hogy nincs még teljesen rendben a kanadai versenyző: az FP2 alatt azt mondta a mérnökének, hogy a keze miatt nem tudja úgy bevenni az 1-es kanyart, ahogy azt tanácsolták neki, míg az edzés végén segítségre volt szüksége, hogy ki tudjon szállni a kocsijából.

Ez utóbbiról a lent megtekinthető képek tanúskodnak, miközben ha ne adj’ Isten Stroll nem tudna indulni az időmérőn vagy a versenyen, az Aston mindkét tartalékja, Drugovich és Vandoorne is a helyszínen van, és bevethető.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL