Lando Norris, a McLaren pilótája autózta a legjobb köridőt a 2022-es Forma-1-es szezon első tesztnapján Barcelonában, a lágyabb C4-es gumikon. A Ferrari igen meggyőző tesztnapot zárt, Max Verstappen volt a legszorgalmasabb, nincs oka aggodalomra a Mercedesnek, nagyon rosszul kezdett az Alfa Romeo és a Haas.

Gyönyörű napsütésben tartották a 2022-es Forma-1-es szezon első tesztnapját Barcelonában, délután a levegő 15, a pálya 22 fokig is felmelegedett. Ma mutatkozott be először a radikális RB18, amely egyedi oldaldobozokat, vonórudas első és tolórudas hátsó felfüggesztést kapott Adrian Newey mérnöki csapatától.

Az RB18 rendkívül megbízható gépnek bizonyult, Max Verstappen délelőtt 80, délután 67 kört teljesített, de az ő nevéhez fűződik a nap egyetlen nagyobb hibája is, miután meglátogatta a 10-es kanyarban a kavicságyat.

Lando Norris alig 10 perccel a teszt vége előtt futotta meg a mai nap leggyorsabb körét, ami még így is közel 3 másodperccel lassabb, mint Lewis Hamilton 2021-es pole-pozíciót érő körideje, és a McLarenhez fűződik a mai nap legnagyobb ijedtsége is, hiszen Norris egyszer lefulladt a bokszutca végén, ahonnan a McLaren szerelőinek kellett visszatolnia a garázsba – a wokingiak tájékoztatása szerint szoftveres hiba történt.

Elégedett lehet a Ferrari is: Charles Leclerc a délelőtt szintén 80, Carlos Sainz délután 72 kört teljesített, amivel a Scuderia is kényelmesen átlépte a 100-as határt, és nincs okuk szégyenkezni a második és harmadik legjobb idejük miatt sem.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL