Lando Norris szerint csapata akár szezon közben is képes lehet olyan mértékű előrelépésre, mint amilyet az Aston Martin tett a tavalyi évről az ideire.

A wokingiak nehéz szezonkezdetre számítottak, és végül mindez be is igazolódott, hiszen nulla ponttal voltak kénytelenek távozni Bahreinből, miután mindkét autónál technikai nehézségek léptek fel. Norrisnak pneumatikai gondok miatt kellett számos alkalommal kijönnie a bokszba, miközben Oscar Piastri elektronikai meghibásodás miatt a futam feléig se jutott.

Amikor a RacingNews365 megkérdezte Norrist, hogy szerinte az MCL60 még menthető-e, a brit így felelt: „Én úgy gondolom, hogy javarészt igen. Egyértelműen látszik, hogy az Aston Martin mekkora ugrást tett egyik évről a másikra, vagy hogy mit csinált a Ferrari 2021-ről 2022-re.”

„Tudom, hogy ezek mind a holtszezonban történtek, amikor több lehetőség van komoly változtatásokat eszközölni, de nem látom okát annak, hogy ennek 50 vagy 75 százalékát miért ne lehetne megtenni szezon közben.”

A csapatfőnöke, Andrea Stella eközben már kevésbé törne ekkora babérokra, és kicsivel óvatosabban fogalmazott a McLaren által elérhető javulásról, de abban ő is bízik, hogy csökkenteni tudják a lemaradást az előttük álló autókhoz képest.

„Szerintem vagyunk olyan tehetségesek, és a McLarennek megvannak az eszközei ahhoz, hogy visszakapaszkodjunk és jobban fejlesszünk, mint más csapatok. A készülő fejlesztésekből azt látjuk, hogy az autónk nagyon is él. Az autó egyes részei komoly leszorítóerőt képesek termelni.”

„Ahogy már mondtam, ezek a fejlesztések nem készültek el időben ahhoz, hogy már rögtön az év elején felkerüljenek az autóra, de most futamról futamra változni fog majd, és komoly újítások is érkeznek… talán a negyedik verseny környékén” – magyarázta Stella.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL