hero image
dppi

Norris: a mentális problémák nagy hatással voltak az önbizalmamra

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Megérkeztek a legjobb F1-es belsőkamerás felvételek a Japán Nagydíjról

FORMA-1

Hamilton necces előzése Alonso ellen Suzukából (videó)

FORMA-1

Alonso megérdemelné a Red Bull ülését

FORMA-1

Aggódhat a Ferrari és a Mercedes

Motorsport.hu
2023/01/19 15:59
A McLaren pilótája egy interjúban nyíltan beszélt arról, hogy Forma-1-es pályafutása kezdetén nagy volt rajta a nyomás, emiatt pedig voltak mentális problémái, amelyek elvették az önbizalmát.
Ajánlott Videó: Fernando Alonso zseniális rajtja, majd laza rádiózása

Lando Norris 2019-ben mutatkozott be a száguldó cirkuszban a McLren színeiben, és az első pillanattól kezdve bizonyítja tehetségét.

A brit pilóta erős szezonokat élt át a wokingi alakulattal, négy év leforgása alatt több dobogós helyezést is begyűjtött, ugyanakkor a futamgyőzelem még mindig nem jött össze neki - köszönhetően az istálló kisebb visszaesésének.

Norris az elmúlt években többször is nyíltan beszélt a mentális egészséggel kapcsolatos probémákról, többek között 2021-ben a This Morning című tv-műsorban is részletezte személyes tapasztalatait.

„Önszántamból akartam a mentális egészség fontosságáról beszélni, mert 2019-ben és 2020-ban elég sokat küzdöttem ilyen problémákkal“ - mondta most Norris a GQ-nak adott interjújában. A McLaren versenyzője kifejtette, voltak olyan pillanatok, amikor megkérdőjelezte helyét a Forma-1-ben és azt, hogy elég jó-e az F1-es rajtrácshoz.

„Egyszerűen nem tudtam, hogyan kezeljem ezt. Mindent magamban tartottam, és ez sokat ártott az önbizalmamnak. Egyszerűen a magabiztosságom a mélypontra került. Kételkedtem magamban, hogy elég jó vagyok-e a Forma-1-hez, vissza tudok-e térni erről a mélypontról“ - részletezte a brit.

„Soha nem fogsz tudni mindenkinek megfelelni. Vannak emberek, akik támogatnak, és vannak, akik nem. Tudom, hogy mindig a legjobbat teszem, amit tudok. Néhányan azt mondták, megmentettem az életüket, ami eléggé megviselt és nagy terhet jelentett“ - magyarázta Norris.

A pilóta ötödik idényét kezdi meg 2023-ban a McLarennél, ahol ezúttal új csapattársat kap Oscar Piastri személyében, így új kihívások is várnak rá.