hero image

Norris: az imolai dobogótól még mindig „eldobom az agyam”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/08/12 15:58
Lando Norris idei éve érdekesen alakul a McLarennel, amely csapat az idény elején még egy elég rossz autóval rendelkezett, de aztán viszonylag hamar rátaláltak a megfelelő útra. Ennek köszönhetően a brit az eddigi 13 futamból 10-szer szerzett pontot, de van egy momentum, amely különösen kiemelkedik a többi közül.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

Norris úgy ment el a nyári szünetre a Magyar Nagydíjat követően, hogy 76 egység áll a neve mellett, a pontversenyben pedig a hetedik helyet foglalja el, és amikor megkérdezték tőle, melyik pillanat volt számára 2022 csúcspontja, ő nem meglepő módon az Imolában szerzett harmadik helyét hozta fel.

Miközben tavaly az autója lehetővé tette számára, hogy többször is a dobogón tudjon végezni, addig az idei MCL36 már kevésbé versenyképes, így az első háromba kerülésre sem volt reális esélye, hiszen a három topcsapat autója továbbra is más szintet képvisel.

Az Emilia-Romagna Nagydíjon azonban meglepetésre így is összejött neki egy top hármas eredmény. „Magammal és a vezetésemmel elégedett vagyok. Volt pár emlékezetes pillanat, nem tudom, hogyan értem fel a dobogóra Imolában. Attól egyszerűen eldobom az agyam.”

„A mostani autónkkal az elég nagy eredménynek számít, tehát még mindig mosolyra csal, ha erre gondolok, de emellett is voltak pozitívumok a szezon során. Továbbra is sokat kell viszont még dolgozni, mert a lemaradásunk jelentős az előttünk lévőkhöz képest.”

„Szombaton nem vagyunk annyira messze, de akkor mindenki közelebb van, még az utolsó helyezett is. Vasárnap viszont komolyabb a szórás, mint korábban, tehát ezen kell dolgoznunk.”

„Most egyelőre szeretném kiélvezni a pihenőmet, aztán ismét munkához látunk, és kiderül, mit tudunk elérni legközelebb. Szerintem egész jó kezdése volt ez az évnek, szóval örülök neki” – értékelte az eddigi 13 futamát Norris.

A brit úgy véli, ahhoz képest, hogy honnan indították a szezont Bahreinben, a tény, hogy most már az Alpine-nal harcolnak a konstruktőri negyedik helyért, jól mutatja, milyen remek és hatékony munkát végeztek eddig.

„Az igazság az, hogy nem indítottuk úgy az évet, ahogy kellett volna. Az első futam óta azonban remekül csináljuk a dolgunkat. Figyelembe véve, hogy még mindig harcban vagyunk a konstruktőri negyedik helyért egy olyan csapattal, amely már az első naptól kezdve erős, megmutatja, milyen jó munkát végeztünk sok más területen.”

„A kiegyensúlyozottságunk, a megbízhatóság, a bokszkiállások, a stratégia, sok mindenben vagyunk erősek. Egyszerűen csak nem kezdtünk úgy, ahogy szerettük volna, de azóta sokat fejlődtünk, és ha ezt tudjuk folytatni a szünet után is, akkor én boldog leszek.”

„Ettől függetlenül azért nem volt könnyű, mert mindig több pontért és jobb helyezésekért akarsz harcolni, az első három csapattal szembeni hátrányunk pedig még mindig nagy, szóval most ennek csökkentésére kell koncentrálnunk” – zárta gondolatát Norris.