Miközben a McLaren 2023-as autója eddig nem hozza a csapat által várt teljesítményt a bahreini teszten, Lando Norris ismét megerősítette, továbbra is kitart csapata mellett, melyhez 2025 végéig köti szerződés.

A McLaren maga is bevallotta, hogy az autójuk a jelenlegi állapotban még nincsen ott, ahol lennie kellene, és Zak Brown ügyvezető igazgató is arról beszélt, hogy a fejlesztések terén elvétették a célokat.

Ennek kiküszöbölésére a szezon közbeni fejlesztésekben bíznak, miközben a céljuk továbbra is az, hogy legalább a középmezőny legjobb csapata címet visszaszerezzék. Időközben azonban egyre több szó esik arról, hogy Norris, aki már 2019-es F1-es debütálása óta versenyez Wokingban, mikor unja meg azt, hogy nincs győzelemre esélyes autója.

A fiatal brit viszont a második bahreini tesztnapot követően újra arról beszélt, hogy nem rendült meg a csapatba vetett bizalma, és nem is bánta meg, hogy hosszabb távon kötelezte el magát a McLaren mellett.

„Néhány évig még itt leszek. De ez azért van, mert itt akarok lenni. Nem azért szerződtem hosszabb távra, mert tudtam, hogy bajnokságokat fogunk nyerni vagy ilyesmi” – magyarázta Norris a Sky F1-nek Bahreinben.

„Tudtam, hogy ez egy folyamat, és muszáj fejlesztenünk és javítanunk a jelenlegi csomagon, hogy elérjük ezt a pontot. Minden lehetőséget megvizsgáltunk, és előfordulhat, hogy a sikerhez vezető út több időbe telik, mint a szerződésem hossza. Engem azonban most nem foglalkoztat ez.”

Norris idén Oscar Piastri személyében egy újonc csapattársat kapott, így még nagyobb felelősség hárul majd rá, hogy a helyes irányba terelje az istállót a fejlesztések szempontjából. „A Forma–1-ben állandóan zajlik a munka. Most az van, amink van, de már érkeznek a javítások.”

„Az F1 mindig arról szól, hogy mennyire gyorsan tudsz találni valami újat. Legyen bármekkora is a különbség a legjobbakhoz képest, lehet ugyan szó kisebb dolgokról, de sosem csak egyetlen apróság hiányzik. Ennek megfelelően számos különböző dolgot ki kell próbálnunk, és a srácok a gyárban éppen ezen munkálkodnak.”

Hogy a McLaren mikor tud visszatalálni korábbi formájához, az egyelőre kérdéses, hiszen a csapatvezetők is elmondták, hogy még nem tartanak ott, ahol szeretnének, így vélhetően meg kell majd várniuk az első nagyobb fejlesztéseket, hogy lássák, megoldották-e az alapvető gondokat.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL