hero image
dppi

Norris: Azt akartam csinálni, amit Ricciardo!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

Motorsport.hu
2022/11/03 22:53
A McLaren versenyzője, Lando Norris elmondta, ő is azt a stratégiát akarta követni, amit csapattársa, Daniel Ricciardo, viszont stratégiai hibát követtek el, amikor Cunoda kiállására reagáltak.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

A McLaren csapata nem lehet elégedetlen a Mexikói Nagydíjat követően, hiszen Daniel Ricciardo a hetedik, Lando Norris pedig a kilencedik helyen ért célba, így 4 pontot hoztak az Alpine csapatán, és tovább közeledtek a csapatbajnoki negyedik helyhez.

Norris viszont nem volt teljesen elégedett a verseny után, hiszen míg Ricciardo szárnyalni tudott a lágy gumikon, addig ő „csak” 2 pontot tudott gyűjteni a kemény keverékkel autózva. A futam után arról nyilatkozott, Cunoda miatt léptek stratégiai vakvágányra:

„Nagyon korán úgy döntöttünk, hogy kiállunk, hogy lefedjük Júkit, emiatt viszont a kemény gumikat kellett felraknunk. Ez tehát azt jelenti, hogy nem tudtam azt csinálni, amit szerettem volna.”

„Talán kicsit hibáztunk ezzel stratégiailag. Viszont Daniel azt tette, amit én akartam, vagyis sokáig kint maradt, aztán a lágyra váltott, ami a versenyidőt nézve körülbelül 30-40 másodperccel volt gyorsabb.”

„Azt gondolom, mindent beleadtunk. Néhány körrel a leintés előtt még meg tudtuk előzni Bottast, az extra pont pedig mindig segít” – fogalmazott Norris a Mexikói Nagydíj után a sajtónak.