hero image

Norris csak részben érti Ricciardo nehézségeit

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen: "Világbajnokként muszáj, hogy benne legyek a Netflix-sorozatban"

FORMA-1

Pereznek sem tetszik az FIA "szájkosár"-szabálya

FORMA-1

Szimulátor a magángépen? Verstappen reagált

FORMA-1

Perez ismét reagált a tavalyi csapaton belüli botrányra: "Nincs egó, csapatban gondolkodunk"

Motorsport.hu
2022/07/17 15:45
Lando Norris tavaly óta sokkal jobban teljesít, mint tapasztaltabb csapattársa, Daniel Ricciardo. A brit azt mondja, részben megérti csapattársa nehézségeit, de úgy gondolja, az ausztrál maga is meg tudja oldani azokat.
Ajánlott Ekkor tart autóbemutatót a 10 Forma-1-es csapat!

A két McLaren-pilóta között jelentős a különbség a bajnokságban. A fiatalabb brit 64 pontot szerzett az idei szezonban, és még dobogóra is állt, míg a nyolcszoros futamgyőztes mindössze 17 pontnál jár. A különbség túl nagy mind a szombati kvalifikáción, mind a vasárnapi futamon.

Zak Brown csapatfőnök már az idény közepe óta kritikusan szemléli az ausztrál helyét a csapatban, és úgy tűnik, egyre nagyobb nyomás alá kerül a teljesítménye.

Norris erről a Formula1.com-nak nyilatkozott: „Megértem ennek bizonyos részeit. Ugyanakkor elsősorban magamra koncentrálok, és ennyi. Bármennyire is szeretnék segíteni neki, vagy tanácsokat adni neki, nem azért vagyok a pályán, hogy ezt megtegyem. Ez egy egyensúly; néhány dolgot megértek, néhány dolgot nem".

A brit megérti, hogy az MCL36 egy nehezen vezethető autó, sajátos karakterisztikával. A McLaren autóival kapcsolatban fontos, hogy fejlődj és alkalmazkodj.

Norris szerint különösen idén az új autókkal nehezebb a helyzet. Dicséri magát, hogy jól ismeri az autót, de azt mondja, a szezon elején más volt a helyzet: „Több problémám volt a vezetési stílusommal, és nehezebb dolgom volt, mint Danielnek az első teszteken. Úgy éreztem, hogy még sokat kell alkalmazkodnom."

Hamarosan ez a kép megfordult, hiszen Ricciardo a versenyhétvégéken kivétel nélkül lemaradt Norris mögött. Norris szerint Ricciardo problémái elsősorban az MCL36 instabil első tengelyének köszönhetőek. Norrist ez általában nem zavarja, míg Ricciardo szereti a kicsit alulkormányzottabb autót.