Lando Norris számára nem alakult túl fényesen a Szaúd-arábiai Nagydíj, de a brit legalább a csapattársával való küzdelmet élvezte. Azt is elárulta, hogy direkt hagyta elmenni Oscar Piastrit.

A McLaren az idei szezonban finoman szólva sem teljesít valami fényesen, hiszen két nullázás után a konstruktőri tabella utolsó helyén állnak. Papíron a wokingi alakulatnak van a legnagyobb potenciállal rendelkező pilótapárosa, így különösen fájó lehet a számukra, hogy a 2023-as konstrukció nem sikerült jól.

Szaúd-Arábiában ráadásul pechjük is volt, hiszen a rajtot követően Piastri ütközött Gaslyval, aminek a levét nem csak az ausztrál itta meg, hiszen Lando Norrisnak is sérült az autója. Ezt követően a két mclarenes a futam utolsó harmadában együtt harcolhatott a pontot nem érő helyekért.

„Életemben először versenyeztem Oscarral, szóval jó móka volt” – árulta el Norris a médiának. „A csapat azt mondta, hogy ne tegyem túl nehézzé a dolgát, így végül elengedtem. Valószínűleg elkaphattam volna a Williamst. Megkönnyítettem az életét, hagytam neki esélyt, hogy megelőzze a Williamst, ami sikerült is neki.”

„Igazából nagyon jól indultam, de megrongálódott az autóm Oscar és Gasly incidense miatt, ami levitte az első szárnyamat. Szóval ki kellett állnom a bokszba. Ez túl sok időbe került, így [ez] tönkretette a versenyemet.”

„Azt mondanám, hogy [egy kicsit] rosszabbul ment a versenyen, mint reméltük” – magyarázta a brit. „Nem tudunk nagyon jól követni másokat. Túlságosan küzdöttünk a piszkos levegőben. Semmi újat nem mondanék, csak megerősítést kaptunk arról, amit tudunk, amivel küszködünk.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL