hero image

Norris: fogalmam sincs, mikor tárgyaltam a Red Bull-lal

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Wolff visszavágott Hornernek a tőlük elhozott mérnökök ügyében

FORMA-1

Bizarr tanáccsal látta el főnöke Imolában Norrist

FORMA-1

Így reagált Horner, amikor kiderült, ki áll Newey távozása mögött

FORMA-1

Videón Lewis Hamilton hihetetlen reakcióideje Imolából a startnál (videó)

Motorsport.hu
2022/12/09 15:29
A McLaren pilótája idén februárban írt alá hosszútávú szerződést jelenlegi csapatával, azonban megerősítette, más csapatokkal, többek között a Red Bull-lal is felvette a kapcsolatot.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

Lando Norris megújított kontraktusa 2025 végéig szól a wokingi alakulatnál, ahol 2019-ben mutatkozott be a Forma-1-ben. A 23 esztendős pilótát a mezőny egyik legtehetségesebb versenyzőjének tartják, így nem véletlen, hogy több csapattal is szóba hozták.

A brit az Auto Motor und Sportnak októberben elárulta, a Red Bull-lal is folytatott tárgyalásokat, mielőtt aláírta volna szerződéshosszabbítását, ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, ez is azt mutatja, mennyire bízik a McLarenben.

A hírek szerint a kapcsolatfelvétel még azelőtt történt, hogy a Milton Keynes-i alakulat hosszabbított volna Sergio Perezzel, de mivel Norisszal nem sikerült megegyezniük, így végül letettek a brit leigazolásáról.

Christian Horner csapatfőnök később elmondta, az elmúlt években többször is tárgyaltak Norisszal, de miután aláírt a McLarenhez, megszakadtak a tárgyalások. A The Sun című angol bulvárlap szerint a brit négy év alatt 50 millió fontot keres majd csapatánál, de ez persze nem vehető készpénznek.

A Motorsport-Total.com most arról kérdezte, Norrist, valóban beszélt-e a Red Bull-lal azelőtt, hogy megkötötte volna jelenleg évrényben lévő kontraktusát. „Tényleg nem tudom megmondani. Már azt sem tudom, mikor írtam alá, idén vagy tavaly?“ - kérdezett vissza a versenyző.

„A Red Bull-lal folytatott tárgyalások nem voltak intenzívek, szimpla beszélgetések voltak, ahogyan beszélgettem más csapatokkal is. Nem mentünk bele a részletekbe, de a szerződésem lejárt és meg akartam nézni, milyen lehetőségeim vannak a következő évekre“ - magyarázta Norris.

„Mindig is boldog voltam a McLarennél és mielőtt bárki mással egyeztettem volna, velük tárgyaltam először. A jelenlegi szerződésem a legjobb, ami történhetett velem. Biztos lehetek benne, hogy még sokáig a Forma-1-ben maradok, ez a legjobb érzés számomra“ - zárta a brit.