A McLaren pilótája élete egyik legijesztőbb élményeként jellemezte a hétvégi, zivatarokkal tarkított Forma-1-es Monacói Nagydíjat, ennek ellenére egy nagyszerű hatodik hellyel ajándékozta meg csapatát.

Nem volt könnyű Lando Norris helyzete az elmúlt napokban. A McLaren brit versenyzője Barcelonában mandulagyulladással küzdve, lázasan teljesítette a versenyhétvégét és még Monacóra sem épült fel teljesen, ráadásul a hercegségben az időjárás is extra izgalmi faktort csempészett a pilóták életébe.

Ennek ellenére, mindkét futamon pontszerző helyen tudott végezni, Spanyolországban a nyolcadik, a hercegségben a hatodik helyen intették le és egyelőre sokkal magabiztosabb teljesítményt nyújt az MCL36 volánja mögött, mint csapattársa, Daniel Ricciardo.

Norris a vasárnapi verseny után elmondta, az elejétől a végéig hatalmas kihívás volt az alattomos monacói pályán versenyezni, különösen akkor, amikor teljesen vizes volt az aszfalt.

„Le sem tudom írni, milyen nehéz itt Forma-1-es autót vezetni nedves körülmények között. Ez az egyik legidegőrlőbb és legfélelmetesebb dolog, amit valaha is csináltam életemben, elképesztően kemény volt“ - nyilatkozta a Sky F1-nek Norris.

„Az ember maximumon akarja nyomni a gázt, mert tudja, hogy mások is hibázhatnak, de ha ez beférkőzik a fejedbe, akkor te magad is elkezdesz hibázni“ - fogalmazott a brit, aki szerette volna megszerezni az ötödik helyet, de azt végül George Russell megőrizte, de a leggyorsabb körért járó extra pont a McLarennél landolt.

„Így is jó verseny volt, de van néhány dolog, amin javíthatunk és amit legközelebb jobba tudunk csinálni. Nem érzem úgy, hogy hibátlan versenyt futottunk volna stratégia szempontjából, de elégedett vagyok a hatodik hellyel“ - tette hozzá a brit.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL