A McLaren brit versenyzője igazságtalannak tartja, hogy Hamilton csak egy öt másodperces büntetést kapott.

Az ötödik helyen célba érő Norris szerint finoman szólva sem elegendő az az öt másodperces büntetést, amit Hamiltonnak kiosztottak, ugyanis véleménye szerint a Mercedes versenyzője nem összesen, hanem körönként hagyta el négy alkalommal a pályát.

"Szinte minden kanyart valós időben kommentáltam, és ennek ellenére is csupán egy öt másodperces büntetést kapott. Talán aktívabban kellett volna jeleznek a dolgokat. Nem összesen, hanem körönként szegte meg négy alkalommal a szabályokat."

"Ez nem csak megérzés, hanem tények. Ha túl szélesre veszed a kanyarokat, akkor büntetést kapsz, de ő valamiért mégsem kapta meg a megfelelő büntetést, ami egy kissé elgondolkodtató", nyilatkozta Norris a futam leintését követően.

Lando Norris kilenc futam után 22 ponttal a tizedik, Lewis Hamilton pedig 108 ponttal a negyedik helyen áll a versenyzők tabelláján.

Frissítés: Idő közben kiderült, hogy Norrisnak tényleg igaza volt, így Hamiltont a korábbi 5 helyett 10 másodperces büntetéssel sújtották, akárcsak Carlos Sainzot, ami egyben azt is jelentette, hogy Norris az ötödik helyről a negyedikre lépett előre.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL