hero image
DPPI

Norris kiakadt: "Hamilton körönként hagyta el négy alkalommal a pályát"

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Megérkeztek a legjobb F1-es belsőkamerás felvételek a Japán Nagydíjról

FORMA-1

Hamilton necces előzése Alonso ellen Suzukából (videó)

FORMA-1

Alonso megérdemelné a Red Bull ülését

FORMA-1

Aggódhat a Ferrari és a Mercedes

Motorsport.hu
2023/07/02 21:24
A McLaren brit versenyzője igazságtalannak tartja, hogy Hamilton csak egy öt másodperces büntetést kapott.
Ajánlott Videó: Fernando Alonso zseniális rajtja, majd laza rádiózása

Az ötödik helyen célba érő Norris szerint finoman szólva sem elegendő az az öt másodperces büntetést, amit Hamiltonnak kiosztottak, ugyanis véleménye szerint a Mercedes versenyzője nem összesen, hanem körönként hagyta el négy alkalommal a pályát.

"Szinte minden kanyart valós időben kommentáltam, és ennek ellenére is csupán egy öt másodperces büntetést kapott. Talán aktívabban kellett volna jeleznek a dolgokat. Nem összesen, hanem körönként szegte meg négy alkalommal a szabályokat."

"Ez nem csak megérzés, hanem tények. Ha túl szélesre veszed a kanyarokat, akkor büntetést kapsz, de ő valamiért mégsem kapta meg a megfelelő büntetést, ami egy kissé elgondolkodtató", nyilatkozta Norris a futam leintését követően.

Lando Norris kilenc futam után 22 ponttal a tizedik, Lewis Hamilton pedig 108 ponttal a negyedik helyen áll a versenyzők tabelláján.

Frissítés: Idő közben kiderült, hogy Norrisnak tényleg igaza volt, így Hamiltont a korábbi 5 helyett 10 másodperces büntetéssel sújtották, akárcsak Carlos Sainzot, ami egyben azt is jelentette, hogy Norris az ötödik helyről a negyedikre lépett előre.