hero image

Norris: Monacónak a naptárban kell maradnia!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón, ahogy lelassul a Red Bull a bahreini F1-es teszteken

FORMA-1

Amatőr felvételen a kiszivárgott 2024-es Red Bull (videók)

FORMA-1

Együtt tesztelt Hamilton és Alonso Spanyolországban

FORMA-1

39 éves lett Lewis Hamilton

Motorsport.hu
2022/06/04 15:59
Lando Norris a hatodik helyen végzett a Monacói Nagydíjon. A brit pilóta a The Telegraph hasábjain tudatta, hogy határozottan támogatja a történelmi versenyhétvége megőrzését.
Ajánlott 39 éves lett Lewis Hamilton

A Forma-1 növekvő népszerűsége miatt számos versenypálya jövője nyomás alatt áll. Az elmúlt hónapokban a Monacói Nagydíj is lehetséges áldozatként merült fel. A kritikusok szerint a vasárnapi futam gyakran nem nyújt izgalmakat, azonban Monaco számtalan legendás hétvégét tud felmutatni.

Norris ezzel nem ért egyet. „Úgy gondolom, hogy a naptárban kell maradnia. Nemcsak ikonikus helyszín, hanem hihetetlen ideg- és ügyességi teszt is. Amikor az ember a zónában van, ahogy én is voltam az utolsó 10 körben, akkor elképesztő érzés" - árulta el.

Ebben a szezonban azonban vasárnap nagy volt az izgalom. A heves esőzés miatt a verseny a tervezettnél később kezdődött. Charles Leclerc a pole pozícióból indult, de Sergio Perez lett a győztes. Max Verstappen a harmadik helyet szerezte meg, megelőzve riválisát, Leclerc-et. Carlos Sainz a második helyen végzett.

A Monacói Nagydíj védelmébe rengeteg jelenlegi és korábbi Forma-1-es pilóta, valamint szakértő szólalt fel, ugyanis való igaz, hogy a futamok olykor unalomba fulladnak, de mégis csak egy ünnepnek számít a Forma-1-es versenynaptárban a monacói hétvége.