hero image

Norris nagyon őszinte nyilatkozata: „Imádok pozitív lenni, de...”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón a Sainz-Alonso ütközés, ami Alonso futamába került

FORMA-1

Egészen közelről Leclerc csattanása a Ferrarival a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Vettel első győzelme a Red Bullal a hatalmas kínai káoszban

FORMA-1

Belsőkamerás videón Lando Norris szenzációs esős köre a Kínai Nagydíjról

Motorsport.hu
2022/03/03 15:46
A McLaren pilótája, Lando Norris határozottan kijelentette, hogy nemcsak felfelé, hanem lefelé is vezethet a csapata útja, és hogy a lassú szekcióban nagyon gyengén teljesít az autójuk.
Ajánlott Videón a Sainz-Alonso ütközés, ami Alonso futamába került

Lando Norris a Bahreinben szerzett 15. helye után Szaúd-Arábiában már sokkal jobb versenyt futott, és a 11. pozícióból rajtolva a 7. helyen futott be, ezzel hat pontot gyűjtött a fiatal brit.

A verseny után adott interjújában viszont határozottan kijelentette, hogy ennél nem csak jobb lehet a helyzetük, mivel a szaúdi pálya relatíve feküdt a McLaren autójának.

„Nem... nem csak felfelé, hanem lefelé is vezethet az utunk. Imádok pozitív lenni, de a lassú szekciókban nagyon gyengék vagyunk. Nagy a lemaradásunk, még az alpine-os srácokhoz képest is, erre pedig Bahrein bizonyítékul szolgált.”

„De ha egy olyan pályára megyünk, ahol gyors és közepes sebességű kanyarok vannak, ott meg tudjuk mutatni az autónk tempóját. Vasárnap is ezekben a szekciókban voltunk erősek, és itt tudtam Esteban elé vágni.”

„Ha viszont több lett volna a lassú kanyar, akkor sokkal jobban is szenvedtünk volna. Tehát a lassabb pályákon szenvedni fogunk, tudjuk, hogy erre kell számítanunk. Itt és talán Ausztráliában viszont talán kicsit jobbak lehetünk” – mondta Norris a szaúdi futam után az F1TV-nek.