hero image

Norris nem tudott inni Barcelonában, mindent kihányt

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

20 egészen elképesztő baleset a Forma-1-ből (videó)

FORMA-1

A Honda nagyon "sajnálja", hogy véget ér a munkakapcsolatuk Verstappennel

FORMA-1

Schumacher: Leclerc gyorsabb, mint Sainz, de többet hibázik

FORMA-1

Ecclestone elmondta, mi lesz szerinte a Horner-ügy kimenetele

Motorsport.hu
2022/06/03 15:47
Lando Norris a nyolcadik helyet szerezte meg a Spanyol Nagydíjon. A versenyhétvége után azonban kiderült, hogy a brit valójában betegen versenyzett. A The Telegraph-nak a pilóta részletesen elmesélte az akkori helyzetet.
Ajánlott Fernando Alonso minden idők leglazább F1-es bejelentésével állt elő (videó)

A pilótákra nem várt könnyű verseny Spanyolországban. Mivel a pályán 35 és 40 fok között volt a hőmérséklet, a versenyzőknek ezért sokat kellett inniuk, hogy fittek maradjanak. Norris számára azonban ez nem volt opció, ahogyan azt elárulta a futam után.

A McLaren pilótája ugyanis túlságosan beteg volt ahhoz, hogy normálisan tudjon folyadékot bevinni a verseny alatt. „Vasárnapra annyira fájt a torkom, mintha tőröket nyeltem volna. Alig tudtam inni, mert annyira fájt. Bármit is nyeltem le, öt perccel később úgyis újra kihánytam" - állítja őszintén Norris.

A vizsgálatok kiderítették, hogy Norris mandulagyulladásban szenvedett, ami miatt néhány napig ágyban kellett maradnia. Sokáig kérdéses volt, hogy a versenyző időben fitt lesz-e a Monacói Nagydíjra, de kiderült, hogy végül mégiscsak sikerül neki. Monacóban a hatodik helyen végzett.

A fiatal brit pilóta sokakat lenyűgözött a példátlan akaratával, ugyanis nem sokan lettek volna képesek ilyen körülmények között teljesíteni egy nagydíjat, majd nem sokkal a felépülés után ugyanezt megismételni a naptár egyik legnehezebb helyszínén, Monacóban.