hero image

Norris nem tudott inni Barcelonában, mindent kihányt

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Albon: Jó úton jár a Williams, de ez az út hosszú is

FORMA-1

Megtörtént a harmadik bemutató, íme a Williams 2023-as versenyautója!

FORMA-1

Verstappen: "Világbajnokként muszáj, hogy benne legyek a Netflix-sorozatban"

FORMA-1

Pereznek sem tetszik az FIA "szájkosár"-szabálya

Motorsport.hu
2022/06/03 15:47
Lando Norris a nyolcadik helyet szerezte meg a Spanyol Nagydíjon. A versenyhétvége után azonban kiderült, hogy a brit valójában betegen versenyzett. A The Telegraph-nak a pilóta részletesen elmesélte az akkori helyzetet.
Ajánlott Ekkor tart autóbemutatót a 10 Forma-1-es csapat!

A pilótákra nem várt könnyű verseny Spanyolországban. Mivel a pályán 35 és 40 fok között volt a hőmérséklet, a versenyzőknek ezért sokat kellett inniuk, hogy fittek maradjanak. Norris számára azonban ez nem volt opció, ahogyan azt elárulta a futam után.

A McLaren pilótája ugyanis túlságosan beteg volt ahhoz, hogy normálisan tudjon folyadékot bevinni a verseny alatt. „Vasárnapra annyira fájt a torkom, mintha tőröket nyeltem volna. Alig tudtam inni, mert annyira fájt. Bármit is nyeltem le, öt perccel később úgyis újra kihánytam" - állítja őszintén Norris.

A vizsgálatok kiderítették, hogy Norris mandulagyulladásban szenvedett, ami miatt néhány napig ágyban kellett maradnia. Sokáig kérdéses volt, hogy a versenyző időben fitt lesz-e a Monacói Nagydíjra, de kiderült, hogy végül mégiscsak sikerül neki. Monacóban a hatodik helyen végzett.

A fiatal brit pilóta sokakat lenyűgözött a példátlan akaratával, ugyanis nem sokan lettek volna képesek ilyen körülmények között teljesíteni egy nagydíjat, majd nem sokkal a felépülés után ugyanezt megismételni a naptár egyik legnehezebb helyszínén, Monacóban.