hero image

Norris: Silverstone előtérbe hozza majd a 2022-es autók „nagy változásait”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es második szabadedzésről Bahreinből

FORMA-1

Alonso még mindig pengén rajtol a Forma-1-ben (videó)

FORMA-1

Néz meg Hamilton leggyorsabb körét az új Mercedesszel a Bahreini Nagydíjról (videó)

FORMA-1

Látványos jelenetek az évadnyitó F1-es Bahreini Nagydíjról (videó)

Motorsport.hu
2022/06/27 15:59
Lando Norris úgy véli, Silverstone valódi tükröt tart majd az új szabályok szerint épült autók elé, mivel a gyors kanyarokkal teli aszfaltcsík jobban ki fogja domborítani a szívóhatásra épülő 2022-es masinák erősségeit.
Ajánlott Alonso még mindig pengén rajtol a Forma-1-ben (videó)

Silverstone lehet talán idén az első olyan aszfaltcsík, ahol igazán látni fogjuk, hogy mire képesek a 2022-es autók, melyek a szívóhatásnak köszönhetően bődületes sebességeket fognak majd elérni a gyors, elnyújtott kanyarokban.

A mclarenes Norris is abban bízik, hogy a pálya megmutatja, hogy az új autók mekkorát léptek előre, mindez pedig egy izgalmasabb Brit Nagydíjat fog eredményezni. „Silverstone már önmagában is egy remek hétvége szokott lenni, mindig hihetetlen látni itt az autókat.”

„Idén ráadásul alapvetően jobbá vált a versenyzés. Persze mondjuk a sok hosszú egyenessel tűzdelt helyszíneken azért nem annyira. Az olyan pályákon viszont, ahol hosszabb kanyarok vannak, mint például Silverstone-ban, látni lehet majd a nagy eltéréseket a korábbi évekhez képest.”

„Remélem, hogy mindez összeadódik, és jobb, élvezhetőbb versenyt fogunk kapni.” A Brit Nagydíjon egyébként idén is tömött lelátókra számíthatunk, a szurkolók pedig három hazai pilótáért is szoríthatnak Norris, valamint a két Mercedes-pilóta személyében.

Lewis Hamilton is egyetértett Norris azon gondolatával, hogy Silverstone ideális lehet a 2022-es kocsik számára a hosszú és gyors fordulói miatt, és ő is egy izgalmasabb viadalban reménykedik emiatt.

„Silverstone továbbra is az egyik legjobb, hanem a legjobb pálya abból a szempontból, hogy teli van középgyors és gyors kanyarokkal, melyekről tudjuk, hogy azokon a legélvezetesebb átmenni.”

„Ha mondjuk megnézzük Barcelonát, akkor sokat pattogtunk azokon a részeken, szóval talán nem lesz annyira látványos, de remélem, hogy mire odaérünk, ezt már magunk mögött hagytuk. Majd kiderül. Mindannyiunk számára elképesztő lesz. Idén ráadásul picivel szorosabban is tudjuk követni a másikat, ezért reményeim szerint a futam is jobb lesz” – mondta Hamilton.

A hétszeres bajnok erős hétvégében bízik hazai közönség előtt, de tisztában van azzal, hogy a pattogás rossz hatással is lehet majd a teljesítményükre. „A középgyors és gyors kanyarokban jobban vagyunk, mint a lassúakban, de pattogunk.”

„Szóval nem tudom, milyen lesz majd a Copse-ban és a többi helyen. Mindenképpen érdekes lesz számunkra, ugyanakkor nagyon várom már, hogy ismét az Egyesült Királyságban lehessünk.”