hero image

Norris számára nem meglepetés Russell teljesítménye

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Amikor Ricciardónak még nagyon ment az F1-ben

FORMA-1

Videón Jenson Button megdöbbentő hibája a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Óriási pofont kapott a két McLaren a Kínai Nagydíjon

FORMA-1

Videón Verstappen egészen hihetetlen F1-es startja 19 évesen a Kínai Nagydíjról

Motorsport.hu
2022/05/06 15:48
A Mercedes nem úgy kezdte a szezont, mint ahogyan azt szerették volna, ugyanakkor pozitív dolog is történt velük, méghozzá George Russell teljesítménye. Honfitársa, Lando Norris szerint azonban ez nem meglepetés.

George Russell első szezonját tölti a Mercedesnél. Ahol arra lehetett számítani, hogy időre lesz szüksége ahhoz, hogy új csapatánál jól teljesítsen, de a fiatal brit már az első futam óta felülmúlja a várakozásokat. Lando Norris számára azonban ez egyáltalán nem meglepetés, hogy honfitársa ilyen teljesítményt nyújt.

Russell évek óta a Forma-1 egyik legnagyobb ígérete. A tavalyi szezonban nagyon erős évet zárt a Williamsnél, és sikerült annyira lenyűgöznie a Mercedes vezetését, hogy szerződtették és ezzel megkapta Valtteri Bottas ülését, aki az Alfa Romeóhoz szerződött.

Az idei szezonban egy negyedik, egy ötödik, egy harmadik és egy negyedik helyezéssel Russell a középmezőny élén található. „George nagyon jó munkát végez, és számomra ez nem meglepetés vagy sokkoló. Nem számítottam arra, hogy George sokat hibázik és messze Lewis mögött lesz. Már tavaly is azt mondtam, hogy versenyképes lesz” - mondta az Independentnek.

A Mercedes a hétvégi Miami Nagydíjon egy speciális hátsó szárnnyal fog versenyezni. A csapat bejelentette, hogy a hétvége végén árverésre bocsájtják, a pénzt pedig jótékony célra fordítják.