Lando Norris arra számít, hogy a Mercedes a bahreini teszt során titokban tartja a valódi tempóját, de figyelmeztetett, hogy „ha jók, akkor hihetetlenül jók lesznek az első versenyen".

A McLaren versenyzője az MCL36-ossal az élén végzett a barcelonai teszt első napján, és egyértelművé tette, hogy nem hiába végzett ebben a pozícióban, miközben egyre nagyobb az izgalom, hogy a fiatal brit 2022-ben csatlakozik a bajnoki küzdelemhez.

A hét végére a Ferrari és a Mercedes is gyorsabb időt futott, mint a McLaren, a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton pedig az utolsó napon toronymagasan vezette a időmérést egy gyors körrel a felszáradó pályán. Norris szerint azonban lehetetlen kiszámítani, ki gyors és ki nem gyors a barcelonai pályán zárt ajtók mögött töltött három titokzatos nap után, amely során szerinte a nagy csapatok nem fedték fel a kártyáikat.

„A Mercedes sosem tűnik olyan jónak a teszteken, csak akkor, amikor az első versenyre érnek. Ha jók a teszteken, az azt jelenti, hogy valószínűleg hihetetlenek lesznek az első versenyre! Azt hiszem, mindenki a saját programján dolgozott. Persze mindenkinek más az üzemanyag-terhelése és a teljesítménymódjai, meg miegymás“ - mondta Norris többek között a RacingNews365.com-nak.

„Láthatunk egy képet. Azt hiszem, tisztességes helyzetben vagyunk. De aztán a Ferrari az első nap óta nagyon jól néz ki. Minden egyes alkalommal az élen voltak, és a]hosszú távú tempójuk is jónak tűnik. Szóval a Ferrari nagyon-nagyon erősnek tűnik. A Mercedes és a Red Bull is ott van velünk [a McLarennel és a Ferrarival], és azt mondanám, hogy egy kicsit előrébb is."Norris az előszezoni tesztek során eddig következetesen értékelte az új McLarent, és fenntartotta, hogy a wokingi székhelyű csapatnak még rengeteg tennivalója van, mielőtt felveheti a harcot a Mercedes és a Red Bull ellen a bajnoki címért.

Mindennek Bahreinben kell kiderülnie, egy olyan pályán, ahol Norris eddigi pályafutása során jól teljesített: 2019-ben a hatodik, 2020-ban és 2021-ben pedig kétszer a negyedik helyen végzett.

„Úgy érzem, csapatként még rengeteg munka vár ránk, ha harcolni akarunk velük [a Ferrarival és a Mercedesszel], de ez várható. Azt hiszem, jól érezhetjük magunkat azzal az autóval, amit eddig a pályára vittünk az idei szezonban. Szerintem csak tisztában kell lennünk azzal, hogy nagyon sok dolgon kell még javítanunk, hogy ott legyünk“ - zárta.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL