hero image
dppi

Norris szerint még idén sikerülhet a McLarennek a lehetetlen

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Keményen beszólt a McLaren versenyzője Oconnak Imolában

FORMA-1

Egészen különleges vendég érkezett Leclerchez Imolában (videó)

FORMA-1

Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

FORMA-1

Látványos felvételek érkeztek az F1-es imolai hétvégéről

Motorsport.hu
2024/04/24 21:58
Lando Norris úgy látja, a McLaren Forma-1-es csapatának Max Verstappen és a Red Bull remek szezonkezdete ellenére sikerülhet még idén futamot nyerni.
Ajánlott Videós jelenetek az imolai második F1-es szabadedzésről

A 24 éves versenyző remekül teljesített a Kínai Nagydíjon, a negyedik rajthelyről a biztonsági autós fázisokat kihasználva karrierje során nyolcadik alkalommal végzett a második helyen, Max Verstappen és Sergio Perez között.

Az eredmény meglepő, mert a McLaren nem tartotta úgy, hogy esélyesek lehetnek a Ferrari ellen Sanghajban, tekintve, hogy a tele van az autójuknak nem fekvő lassú kanyarokkal a pálya. Norrisnak azonban mégis sikerült a Red Bullok közé férkőznie, a leintés után így nyilatkozott a Skynak:

„Mindig egy győzelemmel ér fel, ha Max mögött végzek, szóval ez egy remek nap. Eléggé meglepett, nem erre számítottam, szóval nagyon örülök magamnak, de ami fontosabb, hogy az egész csapatnak.”

„Egyértelműen felűlmúlta a várakozásunkat, de sok dolog a mi kezünkre játszott. Ezúttal nem csúsztam ki az első kanyarban és tudtam tiszta levegőben autózni, tudtam a saját versenyemet autózni és ez sokat jelentett ma.”

A további hét harmadik helyével Norrisé a nem sok büszkeségre okot adó rekord, azaz ő az a Forma-1-es pilóta, aki a legtöbbször állt a dobogón futamgyőzelem nélkül. Korábban már közel került hozzá, de így is kezd lassan az örök második címke ráragadni. Arra a kérdésre, hogy szerinte megérdemelne-e egy győzelmet, így felelt: „Úgy érzem, de a Forma-1 ilyen.”

De hozzátette, bízik a saját és a csapata képességeiben, és abban, hogy idén legalább versenyt nyerhetnek, hiába lesz az nagyon kemény feladat: „Max jó munkát végez, a Red Bull fantasztikus. Nem hibáztatom őket és nem bánkódhatok emiatt, de úgy érzem, én is sokat hozok ki az autóból, főleg versenytávon.”

„Szóval elégedett vagyok a munkámmal, és egy nap meglesz. Szerintem már idén. Nem akarom elbízni magam, de úgy hiszem, nyerhetünk még idén versenyt, de nehéz lesz. Sok munkát kell addig elvégeznünk, de keményen dolgozunk.”