hero image
dppi

Norris támogatja a sprinthétvége változásait: a pilóták is ezt akarták

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Amikor Ricciardónak még nagyon ment az F1-ben

FORMA-1

Videón Jenson Button megdöbbentő hibája a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Óriási pofont kapott a két McLaren a Kínai Nagydíjon

FORMA-1

Videón Verstappen egészen hihetetlen F1-es startja 19 évesen a Kínai Nagydíjról

Motorsport.hu
2023/04/14 15:59
A Forma–1 szeretne bevezetni egy második időmérő edzést is a sprinthétvégéken, magát a szombati sprintet pedig önálló versennyé tennék, így annak nem lenne befolyása a főfutam rajtsorrendjére. Lando Norris ennek kapcsán arról beszélt, hogy a pilóták is támogatják az ötletet.

Ha minden jól alakul, akkor ráadásul már a hónap végén rendezendő Azeri Nagydíjon láthatjuk ezt az átalakított formátumot, miután mind a tíz istálló egyetértett a kérdésben és elfogadta a terveket. Ettől persze még a hivatalos szabálymódosítás nem történt meg, de a felek most igyekeznek meggyorsítani a folyamatokat.

Hogy ennek milyen hatása lehet majd a hétvégére, azt egyelőre még nehéz lenne megmondani, Max Verstappen mindenesetre kijelentette, hogy ő egyáltalán nem örül annak, hogy ismét változtatnak a versenyhétvégék lebonyolításán, és ha ez így megy tovább, akkor ő idő előtt kiszállhat a sportágból.

A McLaren fiatal britje, Norris azonban pozitívabb hangot ütött meg a tervezett módosítások kapcsán: „Szerintem mindig erről beszéltek a versenyzők, hogy nem kéne kapcsolódnia a főversenyhez. Amink jelenleg vasárnap van, az jó úgy, ahogy van, és nem kéne semminek sem befolyásolnia azt.”

„A sprintfutamok a korábbi években hatással voltak rá, és ha ugyanez lesz idén is, akkor igazából mindig félsz egy kicsit bármit is csinálni, mert az tönkreteheti a vasárnapodat is” – mondta Norris annak kapcsán, hogy eddig a sprint végeredménye határozta meg a vasárnapi rajtfelállást, így a pilóták óvakodtak a nagy kockázatvállalástól.

„Nem gondolnám, hogy ez lenne a lényege az egésznek, inkább csak egy extra szórakozási lehetőséget nyújt a rajongóknak és a nézőknek, akik így egy másik futamot is láthatnak. Én várom már, szeretem Bakut – nagyszerű pálya. Biztosan kemény és izgalmas lesz, figyelembe véve, hogy sprintfutam lesz, hiszen sosem tudhatod, mi történik.”