hero image

Norris zárt az élen a harmadik szabadedzésen Ausztráliában

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/04/09 15:49
Lando Norris nyerte a kvalifikáció előtti utolsó edzést az Albert Parkban, miután sem a Ferrari, sem a Red Bull nem tudott jobb kört futni a feltámadó McLarennél.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A mclarenes Lando Norris volt a leggyorsabb az utolsó edzésen Ausztráliában, mögötte egy tizeddel a ferraris Charles Leclerc végzett, akit a Red Bull-os Sergio Perez követ másfél tizeddel. Az Aston Martin keményen dolgozik majd azon, hogy mindkét autóját megjavítsa a két órával később esedékes kvalifikációra.

Az első tizenöt percben úgy tűnt, hogy a pilóták több etapot is megtesznek a gumik megértése érdekében, Russell erősen cikázott, hogy a lágyakakat munkára fogja. Néhány autó hamar visszatért a bokszba, mivel a csapatok a hátsó szárnyukon végeztek beállításokat, miután a nyolcadik és tizenegyedik kanyar közötti DRS-zóna eltávolításáról döntöttek.

Úgy tűnt, hogy a Ferrari csökkentette a kanyarokban való delfinezést, így a kanyarokban tapadást tudtak nyerni. Ennek eredményeképpen azonban úgy tűnik, hogy a pattogás inkább az egyenesekben nőtt.

Sergio Perez egy ponton nagyon közel ment a falhoz a kiállásnál, ami bizonyára rémülést okozott a Red Bull garázsában. Max Verstappen később lassú tempóban megpördült a 15-ös kanyarban, mivel úgy tűnt, hogy megszűnt a hátsó tapadása. George Russell is megjárta a kavicságyat.

Lewis Hamiltonnak is volt egy rövid pillanata, amikor a kavicságyon keresztül a falnak csapódott a 13-as kanyarban. Nem sokkal később Sebastian Vettel balesetet szenvedett a 12-es kanyar kijáratánál, ami miatt 21 perccel a kezdés után elővették a piros zászlót.

Csapattársa, Lance Stroll is balesetet szenvedett, ezúttal a 13-as kanyarban. Alig 4 perccel a vége előtt a piros zászló miatt véget is ért az edzés. Az Aston Martin keményen dolgozik majd azon, hogy felkészítse autóit a délutáni kvalifikációra.

Meglepetésre Lando Norris végzett az élen a McLarennel, de az Alpine is kiváló tempót mutatott Fernando Alonso által. A Mercedes továbbra is szenved, de a Red Bull autója is nagyon nehezen vezethető, míg a Ferrari nem tudta megmutatni foga fehérjét az edzés végén a korai befejezés miatt.