hero image
Nyck de Vries / Twitter

Nyck de Vries: Azt hittem, hogy a Williams leigazol

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Centiken múlt az év legbrutálisabb balesete az F2-ben (videó)

FORMA-1

Videón Hamilton szárnyalása a Monacói Nagydíj első szabadedzéséről (videó)

FORMA-1

Eddig nem látott felvételek jelentek meg Vettel körözgetéséről Senna McLarenjével

FORMA-1

Videón Verstappen látványos monacói csattanása a Red Bullal

Motorsport.hu
2023/01/02 18:14
Az AlphaTaurinál szerződést kapó Nyck de Vries elárulta, hogy részben elveszítette a motivációját, amikor a Williamsnél Alexander Albont választották helyette. Úgy érzi, hogy emiatt nem is volt kiemelkedő a teljesítménye a tavalyi év során.
Ajánlott Lewis Hamilton full trendin jelent meg Monacóban

Nyck de Vriesnek sokáig a Mercedes tartalékpilótájaként és FE-pilótájaként kellett megfelelnie az elvárásoknak. 2021-re aztán lehetősége nyílt harcba szállni a Williams versenyzői üléséért, minek után George Russellt leigazolta a Mercedes, azonban a versenyfutásban végül alulmaradt Alexander Albonnal szemben.

Ezt követően sokáig úgy tűnt, hogy végleg elúsztak a holland esélyei az F1-es bemutatkozásra, ám végül pont Albon volt az, aki lehetőséget teremtett de Vriesnek a bizonyításra. Történt ugyanis, hogy a Williams pilótája lebetegedett, emiatt ki kellett hagynia az olasz futamot, a pótlására pedig a korábbi Forma-2-es győztes pilótát kérték fel.

„Abban az évben (2021) világbajnok lettem a Formula E-ben, és azt hittem, a kirakós minden darabja összeáll. Alex Albon és én közöttem volt (a verseny az ülésért) a Williamsnél, és végül Alexet választották.”

„Aztán tényleg elgondolkodtam: a francba, hogyan fogom ezt a lendületet még 12 hónapig fenntartani? Ez egy hatalmas sakkjátszma. Minden forgatókönyv újra és újra átfutott a fejemen” – folytatta a holland a De Telegraafnak.

„Ha őszinte akarok lenni, azt kell mondanom, hogy tavaly nem a legjobb formámat mutattam a Forma-1-en kívül. A nagy célom az volt, hogy biztosítsam a jövőmet. Én voltam a saját karrierem menedzsere. Nem lehet pusztán reménykedésre építeni a jövőt, ezért mindenféle dolgokkal voltam elfoglalva. Ez nagyon fárasztó volt, és kihatott a teljesítményemre is.”