hero image
Nyck de Vries / Twitter

Nyck de Vries szerint fizikálisan nehezebb dolga lesz, mint Verstappennek

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Wolff visszavágott Hornernek a tőlük elhozott mérnökök ügyében

FORMA-1

Bizarr tanáccsal látta el főnöke Imolában Norrist

FORMA-1

Így reagált Horner, amikor kiderült, ki áll Newey távozása mögött

FORMA-1

Videón Lewis Hamilton hihetetlen reakcióideje Imolából a startnál (videó)

Motorsport.hu
2023/01/02 10:29
Az AlphaTauri csapata meglehetősen fiatal pilótapárossal vág neki a 2023-as szezonnak. A japán Júki Cunoda mellett az a Nyck de Vries kap helyet, aki az elmúlt években a Formula E-ben versenyzett. A holland úgy véli, hogy fizikálisan extrán fel kell készülnie, ha állni akarja a sarat.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

Meglehetősen kalandos pályafutás áll Nyck de Vries mögött, aki korábban megnyerte a Forma-2-es bajnokságot, azonban nem kapott ülést a Forma-1-ben, így a Formula E felé vette az irányt. Ott aztán elhódította a világbajnoki címet, amivel bizonyította, hogy nyers tehetségben a legjobbak között lenne a helye.

A 2022-es szezonban eljött a holland nagy napja Monzában, amikor a lebetegedő Alexander Albon helyettesítésére kérték fel. De Vries rögtön egy erős pontszerzéssel mutatkozott be, és ezzel elérte azt, hogy az AlphaTauri szerződést kínáljon neki. A következő évvel kapcsolatban azonban vannak kételyei, már ami a felkészülést illeti.

„A Forma-1-ben a sebesség és az erőhatás olyan extra, hogy összehasonlíthatatlan más sorozatokkal” – jelentette ki a holland a De Telegraafnak. „És ez nem olyan, hogy az elmúlt években a Forma-2-ben versenyeztem. Sokkal inkább olyan, mintha egy alsóbb osztályból egyenesen a Forma-1-be jönnék. Nézd, ha futó vagy, akkor te magad vagy a motor. Nálunk az autó az (a motor). Tehát minden az abszolút értékekről szól.”

Azzal, hogy Nyck de Vries és Júki Cunoda egy csapatban versenyeznek, az egyik legalacsonyabb, legkönnyebb duó állt össze a mezőnyben. Mint ismert, a japán a mezőny legkisebb versenyzője a Forma-1-ben, és a hozzá csatlakozó holland sem tartozik a langaléta pilóták közé.