hero image

Nyikita Mazepin a közösségi médiában reagált a haasos szerződése felbontására

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Neymar megjelent a Bahreini Nagydíjon az F1-es nyitányon (fotók)

FORMA-1

Videós összefoglaló az F1-es Bahreini Nagydíjról

FORMA-1

Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

FORMA-1

Videón az F1-es Bahreini Nagydíj időmérő edzésének leglátványosabb pillanatai

Motorsport.hu
2022/03/05 16:01
Az orosz-ukrán háború kitörésének következtében az orosz névadó szponzorával és Nyikita Mazepinnel is szerződést bontott a Haas, a 23 éves versenyző pedig a közösségi oldalán reagált a történtekre.
Ajánlott Itt az onboard felvétel Verstappen rajtelsőségét érő köréről Bahreinből

A Haas szombat délelőtt jelentette be, hogy felbontja a szerződését Nyikita Mazepinnel, illetve a korábbi névadó szponzorukkal, az Uralkalival is. Egyelőre nem tudni, ki érkezik Mazepin helyére és Mick Schumacher mellé, a lehetőségeket ebben a cikkben gyűjtöttük össze.

A bejelentésre az orosz pilóta, Mazepin is reagált, aki így vélhetően örökre távozik a Forma-1-ből, amennyiben nem történik hatalmas változás. A 2021-es szezont végigversenyző pilóta elmondta, nagyon csalódott, és hogy még többet fog mondani a következő napokban.

„Kedves szurkolóim és követőim! Nagyon csalódottan értesültem arról, hogy a Forma-1-es szerződésemet felbontották. Miközben megértem a nehézségeket és az FIA szabályozását, plusz a hajlandóságomat arra, hogy elfogadjam a javasolt feltételeket a folytatás érdekében, ezeket teljesen figyelmen kívül hagyták, és semmilyen eljárást nem követtek ezen egyoldalú lépés meghozatalában.”

„Azoknak, akik megpróbáltak megérteni, örökké hálás leszek. Nagyra értékelem az F1-ben töltött időmet, és őszintén remélem, hogy jobb időkben újra együtt leszünk. Az elkövetkező napokban még többet fogok mondani” – áll Mazepin bejegyzésében.

Nyikita Mazepin a GP3-ban szerzett második helye után szerzett magának ülést a Forma-2-ben, ahol az első szezonjában a 18., a második évében pedig az 5. helyen végzett az egyéni pontversenyben, ezt követően igazolt le a Haas csapata.

Az amerikai istálló versenyképesnek nem nevezhető kocsijával nem tudott pontot szerezni a tavalyi szezonban, a legjobb eredménye az Azeri Nagydíjon elért 14. pozíciója volt, az időmérőkön pedig rendre 4-5 tizeddel maradt el német csapattársától.