hero image

Nyikita Mazepin visszatér a versenyzés világába!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Russell idén is megverheti Hamiltont? „Lewisnak jót tesz a nagy nyomás...”

FORMA-1

Mick Schumacher üléspróbán járt a Mercedesnél

FORMA-1

Mick Schumacher lesz a McLaren tartalékja!

FORMA-1

Ezért szakított a Haas Schumacherrel...

Motorsport.hu
2022/05/19 16:01
Nyikita Mazepin a Dakar-stílusú orosz Selyemút ralin való indulással próbálja formában tartani magát.
Ajánlott Ekkor tart autóbemutatót a 10 Forma-1-es csapat!

Az orosz pilótát még a szezon előtt száműzték a Forma-1-ből, miután édesapja cégével, az Uralkalival felbontotta szerződését korábbi csapata, a Haas F1 Team. Az amerikai istálló azután szüntette meg a partnerséget a céggel és az orosz pilótával, miután Oroszország megtámadta Ukrajnát.

Mazepin korábban már beszámolt arról, hogy tervezi indulását pár hazai kategóriában, miután ülés nélkül maradt a Forma-1-ben, most azonban hivatalossá vált, hogy indul az orosz Selyemút ralin.

„18 éve foglalkozom a motorsporttal, és nem áll szándékomban abbahagyni. Fitt maradok, és remélem, hogy visszatérhetek a Forma-1-be" - mondta a Ria Novosztyi hírügynökségnek.

A Tass hírügynökség jelentése szerint a 23 éves Mazepin az egyedi ATV kategóriában fog versenyezni a ralin. Mazepin azt tervezi, hogy részt vesz a Selyemút ralin" - erősítette meg a Haas egykori versenyzőjének szóvivője.

A Moszkvában véget érő, idén Nagy Péter orosz császár 350. születésnapja tiszteletére rendezett esemény tíz napon át tart júliusban.