hero image

Ocon: a versenybírók tönkretették a versenyem

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videós összehasonlítás Alonso és Sainz megcsúszásáról a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A dominancia új foka: egy adat, ami megmutatja, mekkora előnyben volt Verstappen Kínában

FORMA-1

Óriási jelenet: Bottas irigykedve nézte a kiállást (videó)

FORMA-1

Extra belsőkamerás felvételeken Fernando Alonso rajtja a Kínai Nagydíjról

Motorsport.hu
2022/05/31 08:54
Esteban Ocon csalódottan vette tudomásul, hogy öt másodperces büntetést róttak ki rá, miután ütközött a Monacói Nagydíjon Lewis Hamiltonnal. Az Alpine pilótája szerint szimpla versenybaleset volt.
Ajánlott A McLaren pilótája is odaszúrt Lance Strollnak

Hiába zárt a kilencedik helyen Esteban Ocon a Forma-1-es Monacói Nagydíjon, végül lecsúszott a pontszerzésről, mivel a versenyirányítás öt másodperces időbüntetéssel sújtotta baleset okozásáért és hivatalosan a 12. helyen zárta a futamot.

A francia pilóta Lewis Hamiltonnal ütközött, miután a britet kihívta a Mercedes kerékcserére, hogy a teljes esőgumikról átmeneti abroncsokra váltson a kezdetben teljesen vizes, majd folyamatosan száradó monte-carlói aszfalton.

A brackley-i alakulat kerékcseréjét követően Hamilton az intermediate gumikon vette üldözőbe a még mindig kék oldalfalú abroncsokon versenyző Ocont, s bár az Alpine pilótája keményen védekezett, a Sainte Devote-nál összeért a jobb hátsó kereke Hamilton első szárnyával.

„Nagyon frusztrált vagyok, mert nyilvánvalóan mindenki másképp gondolkodik mint mi. A büntetés teljesen tönkretette a versenyemet, nem értem, miért nem versenybalesetként könyvelték el az incidenst“ - mondta Ocon.

„Megnéztem a felvételeket, tavaly egy hasonló szituációra azt mondták a stewardok, hogy versenybaleset, idén viszont nem az. Nem tudom, mikor született új szabály“ - adott hangot csalódottságának a francia versenyző. 

A versenybírók magyarázata szerint az akció során Hamilton autójának nagyobb része már Ocon Alpine-ja mellett volt, a francia viszont ragaszkodik ahhoz, hogy csak a belső ívet védte. „Kemény csata volt, kicsit összeértünk, de ennek egy sima versenybalesetnek kellett volna lennie“ - panaszkodott Ocon.