hero image
Esteban Ocon / X

Ocon: Gyakorlatilag nincs életem...

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Belsőkamerás videón Leclerc rajtelsőséget érő köre Monacóból

FORMA-1

Videón az őrületesen izgalmas Monacói Nagydíj időmérő edzése

FORMA-1

Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

FORMA-1

Videó: Verstappen „falazása” a monacói Q3-ból

Motorsport.hu
2023/01/31 12:59
Esteban Ocon sosem érezte magát még ennyire fittnek, mint a 2023-as szezon előtt. A francia óriási erőfeszítéseket tesz, hogy fizikálisan a lehető legfelkészültebb legyen.
Ajánlott Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

Nagy csatára számítanak a rajongók az Alpine háza táján, ahol Esteban Ocon idén már Pierre Gasly mellett kell, hogy bizonyítson. Mint ismert, tavaly elég sok kellemetlen pillanatot okozott a csapatának azzal, hogy Fernando Alonsóval összecsaptak a pályán, ami nem mindig sült el jól.

A francia tisztában van vele, hogy az F1 elképesztő energiát igényel, és mivel érzi magán a nyomást, ezért mindent megtesz, hogy idén olyan állapotban foglalja el a helyét a pilótafülkében, ami lehetővé teszi számára, hogy a lehető legmagasabb szinteken versenyezzen.

„Nem titok, hogy tavaly óta dolgozunk a fizioterapeutámmal” – árult el Ocon a The Race kérdésére. „Tom [Clark, Ocon edzője/fizioterapeutája] tavaly csatlakozott a csapathoz, és Michel [Berthelemot, PR] is ott van, hogy sok mindenben segítsen nekem.”

„Összességében egy nagyon erős csapat áll mellettem. Mindez sok különböző részletben segített nekem, és egész évben fenntartotta az energiámat. Továbbá az edzőközpontom, amellyel a fizioterapeutám kommunikál Franciaországban, a Pireneusokból Annecybe költözött. A közelben lakom, így a versenyek között tudok valamilyen új felkészülést végezni”.

„Gyakorlatilag már nincs életem, azt is mondhatnám” –  viccelődött Ocon. „Minden napomat munkával töltöm, de sokkal erősebbnek érzem magam. És úgy érzem, hogy sokkal több energiám maradt, mint tavaly, annak ellenére, hogy a szezon sokkal sűrűbb volt, és korábban ért véget.”