hero image

Ocon magabiztosan megy Franciaországba: „Ez egy tökéletes hétvége volt”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/07/14 08:53
Esteban Ocon magabiztosan várja a Francia Nagydíjat, ugyanis az Alpine pilótája hazai pályán bizonyíthat. A csapat óriási harcban van a konstruktőrök között a McLarennel, ugyanakkor tudják, hogy jelenleg a biztos pontszerzés a céljuk.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Esteban Ocon kiváló formában van az Alpine-nál. A francia a 100. nagydíját teljesítette Ausztriában, és a mérföldkövet egy takaros ötödik hellyel koronázta meg. Ocon tökéletes hétvégének könyvelte el.

Ocon az ötödik helyre kvalifikálta magát pénteken Ausztriában, a sprintfutamon pedig egy remek hatodik helyen végzett, amivel három pontot szerzett. Vasárnap további tíz pontot szerzett a futam ötödik helyezésével.

„Fantasztikus volt. Azt hiszem, ez egy tökéletes hétvége volt számunkra. Ennél jobbat nem is várhattunk volna" - árulta el Ocon a Channel 4 Sportnak. Ocon összesen tizenhárom pontot szerzett a Red Bull Ringen, és elmondása szerint nagy önbizalommal utazik Franciaországba a hazai versenyére.

Ocon erős pontszerzésével 52 ponttal a nyolcadik helyre lépett előre a pilóták tabelláján. A McLaren, az Alpine legnagyobb riválisa az idei szezonban csak vasárnap szerzett pontot, de valamivel kevesebbet, mint a francia csapat. Ennek eredményeképpen a két csapat 81 ponttal, egyenlőséggel áll a konstruktőri tabellán.