A Mercedesnél korábban tartalékos szerepet is betöltő Esteban Ocon úgy véli, barátja, Mick Schumacher most egy nagyszerű lehetőséget kapott azzal, hogy a csillagosoknál tanulhat arról, hogyan is működik egy élcsapat.

Schumacher az előző két szezont a Haasszal versenyezte végig, idénre azonban nem kapott állandó ülést a mezőnyben, és végül a Mercedes igazolta őt lesz teszt- és tartalékpilótának. Ocon 2019-ben volt hasonló szerepkörben, amikor neki is ki kellett hagynia egy szezont.

Ezen idő alatt a francia pedig sok tapasztalatot gyűjtött, így nem véletlen, hogy szerinte Schumacher nem feltétlenül jár rosszul azzal, hogy most az F1 egyik legnagyobb csapatánál tanulhat és leshet el dolgokat olyan versenyzőktől, mint Lewis Hamilton és George Russell.

„Egy nagyon ritka lehetőséget kapott most, melyet korábban én is megkaptam, hiszen egy olyan istállónál dolgozhat, amely hosszú időn át dominálta a sportágat és hatalmas tudást halmozott fel. Ezt nem lehet elhanyagolni. Hatalmas segítséget jelenthet, amikor visszatérsz a mezőnybe” – mondta Ocon Schumacher mostani szerepe kapcsán.

„Belülről figyelheted meg, hogyan működik egy ilyen alakulat, és ezeket az információkat továbbviheted a leendő csapatodhoz. Szóval remélem, Mick nemsokára talál majd megoldást. És abban is biztos vagyok, hogy a csapatokat érdekli a szolgálata.”

Ocon egyébként tavaly, miután Fernando Alonso eligazolása már biztossá vált, még kampányolt is azért az Alpine-nál, hogy Schumachert ültessék mellé, végül azonban Pierre Gasly lett az újdonsült márkatársa.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL