hero image

Ocon számára olyan volt a spielbergi ötödik hely, mint egy futamgyőzelem

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/07/13 08:53
Esteban Ocon stílusosan ünnepelte századik Forma-1-es futamát, az Alpine versenyzője idei legjobb eredményét elérve, stabil versenyzéssel az ötödik helyet szerezte meg az Osztrák Nagydíjon.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A francia a hatodik rajtkockából indulhatott vasárnap és egy két kiállásos stratégiának köszönhetően gyorsan az élen haladók mögött találta magát. Perez és Sainz kiesésének köszönhetően végül lehetőség nyílt előtte a masszív pontszerzésre.

„Tökéletes hétvége volt számunkra a teljesítmény és az eredmény optimalizálása szempontjából. Bár nem nyertük meg a versenyt, mégis úgy érzem, mert a kvalifikációtól kezdve a sprinten át egészen a futam leintéséig semmit sem tudtunk volna jobban csinálni“ - mondta Ocon.

„Volt némi esélyem arra, hogy Russellt magam mögött tartsam, de a virtuális biztonsági autós szakaszt követő újraindításnál egyszerűen túl gyors volt, nem volt lehetőségem kivédekezni a támadását“ - ismerte el a francia.

„Tizenhárom pontot szereztem, és most már holtversenyben vagyunk a McLarennel a konstruktőri bajnokságban. Nagyon örülök, hogy működött az a fejlesztés, amit Silverstone-ban vetettünk be, ez nagy változást hozott. Remélhetőleg ez így folytatódik tovább“ - fogalmazott az Alpine versenyzője.

„Természetesen van még min dolgoznunk, hogy a Mercedesekkel is fel tudjuk venni a versenyt, mert még mindig túl gyorsak hozzánk képest. Magabiztosan várom a francia versenyt és a csapat is nagy önbizalommal utazhat a Paul Ricard-ra, biztos vagyok benne, hogy ott is jó eredményeket fogunk elérni“ - zárta Ocon.