hero image

Ocon számára olyan volt a spielbergi ötödik hely, mint egy futamgyőzelem

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Alonso még mindig pengén rajtol a Forma-1-ben (videó)

FORMA-1

Néz meg Hamilton leggyorsabb körét az új Mercedesszel a Bahreini Nagydíjról (videó)

FORMA-1

Látványos jelenetek az évadnyitó F1-es Bahreini Nagydíjról (videó)

FORMA-1

Videón a 2024-es F1-es tesztek leggyorsabb köre – on-board a Ferrarival!

Motorsport.hu
2022/07/13 08:53
Esteban Ocon stílusosan ünnepelte századik Forma-1-es futamát, az Alpine versenyzője idei legjobb eredményét elérve, stabil versenyzéssel az ötödik helyet szerezte meg az Osztrák Nagydíjon.
Ajánlott Alonso még mindig pengén rajtol a Forma-1-ben (videó)

A francia a hatodik rajtkockából indulhatott vasárnap és egy két kiállásos stratégiának köszönhetően gyorsan az élen haladók mögött találta magát. Perez és Sainz kiesésének köszönhetően végül lehetőség nyílt előtte a masszív pontszerzésre.

„Tökéletes hétvége volt számunkra a teljesítmény és az eredmény optimalizálása szempontjából. Bár nem nyertük meg a versenyt, mégis úgy érzem, mert a kvalifikációtól kezdve a sprinten át egészen a futam leintéséig semmit sem tudtunk volna jobban csinálni“ - mondta Ocon.

„Volt némi esélyem arra, hogy Russellt magam mögött tartsam, de a virtuális biztonsági autós szakaszt követő újraindításnál egyszerűen túl gyors volt, nem volt lehetőségem kivédekezni a támadását“ - ismerte el a francia.

„Tizenhárom pontot szereztem, és most már holtversenyben vagyunk a McLarennel a konstruktőri bajnokságban. Nagyon örülök, hogy működött az a fejlesztés, amit Silverstone-ban vetettünk be, ez nagy változást hozott. Remélhetőleg ez így folytatódik tovább“ - fogalmazott az Alpine versenyzője.

„Természetesen van még min dolgoznunk, hogy a Mercedesekkel is fel tudjuk venni a versenyt, mert még mindig túl gyorsak hozzánk képest. Magabiztosan várom a francia versenyt és a csapat is nagy önbizalommal utazhat a Paul Ricard-ra, biztos vagyok benne, hogy ott is jó eredményeket fogunk elérni“ - zárta Ocon.