hero image
dppi

Ők voltak a Forma-1 10 legjobb pilótája 2022-ben - a csapatfőnökök szerint

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Lewis Hamilton idei legnagyobb trollkodása eddig (videó)

FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

FORMA-1

Vettel Ayrton Senna utolsó győztes F1-es autóját hajtotta meg, két zászlóval a kezében! (videó)

Motorsport.hu
2022/12/28 19:59
A Forma-1 10 csapatfőnöke szokás szerint idén is megjelölte, kiket láttak a szezon legjobb 10 versenyzőjének, az élen nincs meglepetés.
Ajánlott Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

A Forma-1 csapatfőnökei Max Verstappent és Charles Leclerc-t rangsorolták a 2022-es szezon két legjobb pilótájának. A titkos szavazáson az általuk legjobbnak gondolt versenyzőket kellett rangsorba állítaniuk a Forma-1 pontozásának megfelelően (első hely: 25 pont, második 20 stb., a tizedikig).

Ezeket aztán összeadták a végeredményért, összesen 250 pontot lehetett elérni, ebből az első 207 ponttal Max Verstappen lett a 144 pontos Charles Leclerc előtt, mögöttük a sorrend: Russell, Hamilton, Perez, Norris, Sainz, Alonso, Bottas, Vettel.

A tíz versenyzőből kilencen a való életben is a top-10-ben végeztek, az egyetlen, aki kimaradt, az Esteban Ocon, aki a bajnokságban még csapattársát, Fernando Alonsót is megelőzte 11 ponttal és a nyolcadik lett. Ez erre a rangsorra nem volt elég, a francia helyét Sebastian Vettel vette át, aki utolsó Forma-1-es szezonjában a 12. helyet szerezte meg.

A két legnagyobbat Sergio Perez és Carlos Sainz, az idei bajnokság 3. és 5. helyezettje bukta a csapatfőnököknél, ahol csak 5. és 7. lettek, míg Lewis Hamiltonnal kesztyűs kézzel bántak, mivel a bajnoki hatodik helyezése (ami karrierje legrosszabbja a Forma-1-ben) után ezen a rangsoron a negyedik lett.