hero image
dppi

Olasz Nagydíj: majdnem csúnya lábtörés lett a vége (videó)

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Lewis Hamilton nem kérdezett, büntetett a Kínai Nagydíjon (videó)

FORMA-1

Újabb nézetből Fernando Alonso mágikus startja a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Videós összehasonlítás Alonso és Sainz megcsúszásáról a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

A dominancia új foka: egy adat, ami megmutatja, mekkora előnyben volt Verstappen Kínában

Motorsport.hu
2023/09/02 21:44
Szerencsére Nico Hülkenberg reflexei a helyén maradtak, mert máskülönben ebből súlyos lábtörés is lehetett volna.

Az Olasz Nagydíj mindig különleges, egyedi, és olyasvalamit nyújt, amit más futam nem. Egy több mint történelmi helyszínről van szó, és aki járt már Monzában, az pontosan tudja, hogy miről beszélünk.

Egészen elképesztő az az energia, mely körülveszi a pályát, helye van a naptárban, ehhez kétség sem férhet. Ugyanakkor a versenyzőknek keménynek kell lenniük, mert Monza hajlamos megbüntetni a hibákat.

Ez minden területre vonatkozik, veszélyessé is válhat a helyzet, akár a bokszutcában. Erre is láthattunk példákat a hosszú esztendők alatt, nem egy súlyos sérülés történt, de szerencsére minden eddiginél biztonságosabb az F1.

A bokszban különösen figyelni kell, ahol ugyancsak nagy a tempó, és ha ezek a gumik eltalálnak valakit, az valószínűleg nem ússza meg súlyos sérülés nélkül. Szombaton valami hasonló történhetett volna, necces volt.

Hülkenberg hajtott be a bokszba, amikor az Aston Martin egyik szerelője kissé elbambulhatott. Látni fogjátok a felvételeken, hogy nem volt messze a becsapódás, a német pilóta szóvá is tette a dolgot.