hero image
dppi

Óriási bulit rendezett a Red Bull az újabb F1-es címe miatt

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Belsőkamerás videón Leclerc rajtelsőséget érő köre Monacóból

FORMA-1

Videón az őrületesen izgalmas Monacói Nagydíj időmérő edzése

FORMA-1

Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

FORMA-1

Videó: Verstappen „falazása” a monacói Q3-ból

Motorsport.hu
2023/09/24 13:10
Egészen elképesztő az, ami a Red Bull „alig pár év” alatt összehozott a Forma-1-ben, és azóta is történelmet ír.
Ajánlott Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

Dietrich Mateschitz, a Red Bull megálmodója már nem élhette meg a „bikák” újabb világbajnoki címét. Az alapítónak köszönhet mindent a csapat, hiszen ő döntött úgy, hogy saját csapatot csinál, rögtön kettőt is.

Mindkét istálló sikeres, a Red Bull különösen, mely számos világbajnoki címet nyert a fennállása óta. David Coulthard, a McLaren legendás versenyzője igent mondott a projektre, és letette az alapokat, miközben azóta Sebastian Vettel 4, Max Verstappen pedig 3 világbajnoki címet nyert, mert nem lehet kérdés az újabb trófeája a hollandnak.

A Red Bull eddig összesen 6 csapat-világbajnoki trófeát nyert, miközben az elsőt csak 2010-ben húzta be. A Mercedes egyeduralma megakadályozta őket abban, hogy folytassák a sorozatukat, de most ismét ők vannak soron.

Sőt, a Lotus már csak egy címre van tőlük, akik utoljára 1978-ban nyertek, míg először 1963-ban. Ha így folytatják tovább, a Mercedes, a McLaren és a Williams is meg lehet nekik, míg a Ferrari a 16 címével messze jár.

A Mercedes és a McLaren 8, a Williams 9 címet nyert, de a két brit istálló 1974-ben és 1980-ban győzött először, így sokkal régebb óta vannak jelen. A Red Bull azonban közeledik, és a suzukai ünneplésnek is megadták a módját.