Danyiil Kvjat ekkor még a Forma-1-ben versenyzett, és akkora pofont osztott ki a két McLarennek, hogy arra még mindig jól emlékezhetünk.

Javában hangolunk a közelgő Kínai Nagydíjra, ami 2019 után tér vissza. Ebben a pár évben nem rendeztek versenyt Sanghajban, és azóta igencsak átalakult a Forma-1, kezdve az erősorrenddel, ami részben jót tett a sportnak, miközben Verstappen már háromszoros világbajnok.

Sőt, lassan négyszeres világbajnoknak mondhatja magát, kisebb csoda kellene ahhoz, hogy mindez másképpen alakuljon. Ettől függetlenül még jó futamokat láthatunk, a japán is az volt, ahol a taktika dominált. Most pedig már Kínában van a mezőny, és valószínűleg Sanghajban sem fogunk unatkozni.

Rengeteg minden történt a Kínai Nagydíjakon, és a 2019-es futam is emlékezetes volt, amit Hamilton húzott be a Mercedesszel 6,5 másodperccel Bottas előtt. Ekkor már egy ideje a finn volt a brit csapattársa, miután Rosberg rögtön visszavonult a világbajnoki címe után, hiába volt élő szerződése a gyártóval.

Harmadikként Vettel ért célba a Ferrarival, majd csak utána következett Verstappen a Red Bullal. Kvjat a Toro Rossót vezethette, és volt egy nem túl épületes megmozdulása is, amit Norris és Sainz bánt igazán. Norris kis híján az oldalára borult, de Sainz gépe sem úszta meg sértetlenül, aki csak 14. lett.  

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL