Valószínűleg Max Verstappen utálói nem fognak örülni ezeknek a számoknak, azonban ez a valóság.

Nem kevés kárörvendő tűnt fel a közösségi médiában, miután Verstappen kiesett az Ausztrál Nagydíjon. Jegyezzük meg, önhibáján kívül történt ez, ami elvett tőlünk egy potenciális izgalmas csatát is a Ferrarival, mert mielőtt kiesett volna, Sainz megelőzte, aki nem sokkal korábban még a műtőben feküdt.

A spanyol nagyot ment, élete futamát futotta ebből a szempontból, és legalább újra szoros lett a bajnokság. Hogy ez meddig tart, nem tudni, de az biztos, hogy a Red Bull holland ásza őrületes tempóban halad előre, és közel állhat ahhoz idén, hogy négyszeres világbajnoknak mondja magát a Forma-1-ben.

Jól emlékszünk azokra az üzenetekre, amik arról szóltak, hogy Verstappennek egy címe sem lesz. Ezek az emberek azóta inkább hallgatnak, miután Max a negyedik ünneplésére készül, ami megint egy őrületes statisztika. Nagy sorozat ért véget számára legutóbb, sorozatban 10. alkalommal nyerhetett volna, amire ezelőtt már volt példa.

A 2022-es imolai és a 2024-es szaúdi verseny között számos győzelmet aratott, összesen 35x állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Mindezt 43 verseny alatt hozta össze, amivel nem lehetett versenyeznie senkinek, jó autó ide vagy oda. Mindössze pár olyan futam volt, amikor nem lehetett dobogós, ugyanis 39 dobogót szerzett a 43 nagydíjon.

A leggyorsabb körök tekintetében sem vallott szégyent, mert 15 alkalommal volt övé a legjobb idő a futamon. Továbbra is motivált, és az, hogy már háromszor egymás után lett világbajnok, megállította Lewis Hamiltont, hogy megdöntse Michael Schumacher legnagyobb rekordját, bár a beállítás már megvan a hét címmel.  

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL