Max Verstappen megállíthatatlan volt a Japán Nagydíj időmérő edzésén, és az első helyről várhatja a futamot vasárnap.

Már a Q1 is izgalmasra sikeredett, amire a Red Bullok tökéletesen hangoltak, mivel övék lett az FP3. Verstappen abszolúte érinthetetlen volt a harmadik szabadedzésen, és az időmérőn igyekezett mindezt érzékeltetni, különösen azok után, hogy mit történt vele a legutóbbi futamon Ausztráliában.

A Q1 utolsó helyén Zhou zárt a Sauberrel, addig Sergeant csak a kínai pilótát tudta megelőzni, így ő is kiesett az első körben. Szintén a kiesők között foglalt helyet Magnussen, a Haas versenyzője, míg a csapattársa, Hülkenberg továbbment. Ez egy újabb rossz jel a dán számára, de Gasly sem lehetett boldog a 17. helyen. Hozzá hasonlóan Stroll is távozott, amivel komoly csalódást okozott az Aston Martinnál.

A Q2-ben is volt minek örülnie a japán közönségnek, miután Cunoda bejutott a Q3-ba a 10. helyen. Ricciardo éppen hogy csak lemaradt az időmérő harmadik etapjáról, de ez sem változtat azon, hogy kikapott a csapattársától. Ugyanakkor valóban nem volt szó kellemetlen különbségről, mint például Alonso és Stroll között.

Ricciardo mellett Hülkenberg, Bottas, Albon és Ocon volt még búcsúzni a kvalifikáció küzdelmeitől, amik a Q3-mal folytatódtak tovább. Ez volt az a kör, amikor minden eldőlt, bár a Red Bullok nagyon gyorsnak tűntek, és összességében beigazolódott az, amitől sokan tartottak a Japán Nagydíj előtt.

Verstappen nyerte az időmérőt Pérez előtt, amivel hozták a kötelezőt, míg a Ferrari egyértelműen lépéshátrányba került, és meglepő módon Leclerc csak 8. lett, addig Sainz a 4., közvetlen Norris McLarenje mögött. Alonso teljesítményére továbbra sem lehet panasz, és ez az 5. hely igencsak azt mutatja, nem fog rajta az idő. A Mercedeseknél pedig Hamiltpn volt a gyorsabb, de ennek most aligha tud örülni a 7. helyen. Az összefoglaló videót erre a linkre kattintva nézhetitek meg.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL